ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

03.02.2020

HİTLER’İN 6 SİLAHŞÖRÜ

(Kendi söyledikleriyle) Kaynak; Guido Knopp; Hitler’s Henchmen; Sutton Publishing; Stroud; 2005 Albert Speer; Inside the Third Reich; Phoenix; London; 1995

2020 yılında, milyonlarca insanın ölümüne ve birçok ülke ve kentin yakılıp yıkılmasına sebep olan, II. Dünya Harbi’nin bitiminin 75.yılı kutlanacak. Harbi başlatan Almanya’nın Yüce lider’i – Führer’in –silahşörü niteliğindeki takımını ve onların düşüncelerini bilmek, harbin nedenleri ve seyrini anlamayı kolaylaştırmaktadır.

Bu yazı serisi bu nedenle hazırlanmıştır.
Hitler’in en yakınında bulunan ve emirlerini sorgulamadan yerine getiren, kendilerini Hitler’e adamış altı kişi Nazi yönetiminde en önemli rolü oynamışlardır. Goebbels, Goering, Himmler, Hess, Speer ve Dönitz sarsılmaz bir inançla Hitler’e bağlanmışlar ve sonuna kadar ona sadık kalmışlardır.

JOSEPH GOEBBELS- Propaganda Bakanı (1897 – 1945)
Bolşevikler bize bir çok şey öğretebilir, özellikle propaganda konusunda. Goebbels.
Bu Yahudi vebası yokedilmelidir. Tamamen ve kesinlikle. Onlardan hiç bir şey geride kalmamalıdır.
Goebbels.
Almanya uzun zamandır bu tek adamı bekliyordu, tıpkı toprağın yağmuru özlediği gibi. Tanrım Alman halkına bir mucize göster!! Tek adam!! . Goebbels Hitler için.
Biz Almanlar yaşamayı çok iyi bilmeyebilirız, fakat ölmeye gelince – fevkaladeyiz. Goebbels.
Eğer onlara üçüncü kattan kendinizi atın deseydim, atacaklardı. 1943’de Sportpalast’taki Goebbels’in Toplam Harp nutkundan sonra söylediği.
Propagandanın bir sanat olduğunu söylemeliyim. Propagandist toplum psikoljisinin bir sanatçısıdır.
Onun en önemli işi her gün ve her saat parmağıyla toplumun tansiyonunu ölçmek ve ona göre önlem almaktır. Goebbels.
O (Hitler) bir dahi. Kutsal kaderin, sorgusuz yaratıcı enstrümanı. Onun karşısında şok geçiriyorum.
Fakat o bir çocuk kadar nazik, iyi, sevgi dolu. Fakat kedi gibi de kurnaz, akıllı, çevik; ve bir aslan gibi güçlü ve kükreyen. Ne büyük adam! Goebbels Hitler için.
(Goebbels) hiç bir zaman soğukkanlılığını kaybetmedi. Daima hesaplı ve soğuktu. Buz gibi soğuk bir şeytandı. Otto Jacobs, stenograf, Goebbes hakkında.
O (Goebbels) öylesine cazibeli idi ki bütün kadınları üstüne çekiyordu. Tanımı çok zor. Barbara von Kalreuth, heykeltraş ve Goebbels ailesinin dostu.
Hitler’in vasiyetini daktilo ederken ansızın Goebbels geldi. Görünüşü beni şaşırttı. Yüzü sapsarı ve gözleri yaşlı bana “Frau Junge , Führer gitmemi, yeni hükümette görev almamı istiyor. Fakat ben bunu yapamam Ben Berlin’in parti başkanıyım. Benim yerim Führer’in yanıdır. Onu terkedemem” dedi – Traudl Junge – Hitler’in sekreteri.
Şüphesiz o, onların en zekisi idi. Bir akademisyendi.Konuşmasında seçtiği kelimelerden ve konuşma şeklinden bu belli idi. Göring, Himmler ve Bormann’dan farklı olarak kendini gündelik işlerden uzak tutmuştu. Bencil ve korkak değildi. Hitler’e daima ne düşünüyorsa onu söyledi, hatta harbin bittiğini bile.

Hitler daima onu dinlerdi. Bana göre Goebbels bir propaganda dahisi idi ve ben, o Hitler’i yarattığı kadar Hitler de onu yarattı diye düşünürüm. Karmaşık bir karakteri vardı. Soğuktu. National Socialismin en zorluk içinde olduğu, Almanya’da anti-semitismin etkin olduğu sıralarda, o en itici güç idi. Speer, 1979 Goebbels ve Hitler arasındaki ilişki her zaman ayni değildi. Örneğin Çekoslovakya krizinde bir rol almadı. Daha o zamanlar düşmanca bir tavır takınmayacağı belli idi. 1939’da beni yemeğe götürdü.
Konu Polonya’ya gelince “Bunun ters sonuç vereceğinden korkarım. Eğer ters giderse Tanrı yardımcımız olsun” demişti. Henrich Hunke, Propaganda Bakanlığı Dışişleri Bölümü Başkanı


Bu yazı 401 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans