ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

21.12.2021

BİTEN 18'İNCİ HAFTA

KRAMPON (Mete Kozdağ) 

 

      Spor Toto 1'inci Lig'in, biten 18'inci haftasına bakalım... 

      Keçiörengücü 3 - Erzurumspor 3. 

      Keçiörengücü, siyahi oyuncularının 2 ve 3'üncü bölgedeki fizik gücü ve top tutma yetenekleriyle ve de Hamza Gür'ün hücum bölgesindeki top takibiyle hem savunmasını rahatlattı hem de rakibinin pas trafiğini kesti. Erzurumspor'un geriye düştükten sonra yaptığı değişiklikler tam anlamıyla kumardı ve bu kumarı oyuna giren oyuncularının önde baskısıyla kazandı ama ceza sahasındaki karambollere engel olamayınca 2 puanı, elinden kaçırdı.  

      Daha önce de yazmıştım; Ankara ekibine, iyi bir kaleci gerekiyor. 

      Boluspor 0 - Ankaragücü 2. 

      Ankaragücü 2'nci bölgede kalabalık ve doğru durmayı başardığı gibi futbolun iki yönünü de çok iyi oynadı ve Boluspor'un etkili dikine ataklarını kesti. Boluspor 83'de penaltıyı gole çevirseydi de bu maçtan puan alamazdı.  

      Balıkesirspor 3 - Altınordu 4. 

      Altınordu'nun maç mesafesini uzun tutması ve geniş alanda uzak oynaması hem kendi işine hem de Balıkesirspor'un işine yaradı. Rakip ceza sahasında daha çok kalan Balıkesirspor olsa da gol atmayı unutmuş olan ayakları, girdikleri pozisyonlarda gol atmayı beceremedi. Ayrıca Altınordu kalecisi, Ali Emre bu maçta hem şanslı hem de kedi gibiydi.  

      Gençlerbirliği 5 - Menemenspor 0.  

      Menemenspor'un savunması maça nasıl başlarsa aynı şekilde maçı bitiriyor ve bu durum, takıma da aynı şekilde yansıyor. 6'ncı dakikada yediği gol sonrası sahada olmayan Menemenspor'a Gençlerbirliği de ayak uydurdu. Uyutan maç 57'den sonra mahalle maçına ve skoruna döndü. İbrahim Akanbi Rasheed'i ara transferde Kocaelispor'a kaptıran Menemenspor, bu futbolcunun yerini mutlaka doldurmalı. 

      Bursaspor 0 - Bandırmaspor 1.   

      Topu saklayan, onunla daha fazla oynayan, rakip sahada çoklu ve etkili kalan taraf Bursaspor olmasına rağmen son vuruşların; pas-şut tercihlerinde hatalar yapınca ‘atamayana atarlar' futbolundan 3 puanı alan, Bandırmaspor oldu. Bandırmaspor'un Mulumba-Kerim uyumsuzluğu, devam ediyor. 

      Tuzlaspor 0 - Manisaspor 1. 

      Topu rakibe bırakan ama savunma futbolunu da çok iyi oynayan Manisaspor, rakibinin hızlı ve kenar futbolunu hem durdurdu hem de uyuttu. Tuzlaspor, rakip savunmanın merkezine oynamalı ve Rahmi Anıl Başaran'ı da mutlaka sahaya sürmeliydi.  

      Kocaelispor 1 - Eyüpspor 1. 

      Eyüpspor, takım futbolunun ofans yönünü etkili oynarken savunmada sıkıntı yaşadı. Kocaelispor'un yabancı oyuncularının inatçılığı yerli oyuncuları da motive etti ve Kaleci Korcan'ın da kırılma dakikalarındaki kurtarışlarıylahakkı olan puanı aldı.  

      İstanbulspor 2 - Samsunspor 1. 

      İlk yarısı dengeli olan karşılaşmanın ikinci yarısında Samsunspor'un gördüğü kırmız kart orta sahadaki dengeleri değiştirdi. İstanbulspor iki yönlü futbolu da etkili oynayan Merthan Caner Öztürk'ü, ilk yarı bitmeden mutlaka oyuna almalıydı. 

      Denizlispor 0 - Ümraniyespor 1. 

      Denizlispor'da sakatlıkları bulunan Okan, Hakan, Aissati, Hakan, Ömer ve İlhan'ın forma giyemediği maçta Ümraniyespor tarafında da az süre alan oyuncular sahadaydı. Skoru yakalayan Ümraniyespor, maçı soğuturken Denizlispor'un oyuna ortak olmak için gösterdiği direnç, yeterli olmadı. 

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.       


Bu yazı 342 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans