ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

22.12.2021

MİLLİ PARASINI BIRAKMAYAN VATANSEVERLER

Milli para; değişim, değer saklama, tasarruf ve üretilen malların, hizmetlerin karşılığı olan güçtür.

      Vatansever; yurdunu, milletini büyük bir tutku ile seven ve bu uğurda da her türlü fedakarlığa, zorluğa, sıkıntıya katlanan kişidir.

      Kurlarda başlayan hareketliliğe aldırmadan milli parasını bırakmayan vatanseverler hem yalnız bırakılmamalı hem de milli parayı bırakıp dövize gidenler tarafından aptal yerine konulmamalıdır.

      Milli parasını bırakmayan vatanseverler, devleti tarafından unutulmamalı ve uğradıkları zarar ‘kur korumalı TL vadeli mevduat' düzenlemesiyle geriye doğru işletilerek 20 Aralık 2021 tarihindeki kurlara göre Türk Lirası'ndaki kayıp, giderilmelidir.

      İsmi, değişik modellerle tanımlanan ekonomi sisteminin başındakiler, kendi bilgilerine güvendikleri gibi haklı olarak kızdıkları farklı sesleri de dikkate alarak, yumruğu vurdu.

      Eşekler ve yavruları olan sıpalar üzerine yapılan ciddi çalışmalar sonucunda, bu hayvanların; oldukça zeki, dikkatli, arkadaş canlısı, oyuncu ve öğrenmeye meraklı olduğu görülmüştür.          

      İyi bir yol mühendisi olan eşekler, yokuşları en fazla %7 eğimle ve kısa mesafelerde, virajlar alarak çıkar. Ayrıca iyi bir kılavuzdur, gittiği bir yolu hiç unutmaz ve o yoldan şaşmaz. Bu nedenle deve veya katır kervanlarının önüne daha önce bu yoldan gitmiş olan eşekler, kullanılırmış.

      Eşeğin hayatımızdaki ve kültürümüzdeki bu vazgeçilmez yeri, onun insan ve yük taşımacılığında, yol yapımında vb. insan hayatını kolaylaştırmasından kaynaklanmaktadır.

      Eşeklerin farklı olarak bir görevi daha vardır ki o da mayınlı bölgelerde kaçakçılar tarafından mayınların yerinin tespit edilmesinde mayın eşeği yani kobay olarak kullanılmakta ve göz göre göre, ölüme yollanmaktadır.

      Eşeklerin, sıpaların ve tüm hayvanların bize fayda sağlayan davranışlarını da seslerini de dikkate alalım.

      Son olarak 18 Aralık 2021 günü gazetelerde yer alan habere göre; Tartışma sırasında karşısındaki kişiye hakaret ettiği iddia edilen genç hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanık, "Ben ona eşek sıpası değil, eşek, sıpa dedim" dedi. Mahkeme, 'Eşek, sıpa' kelimelerinin hakaret olmadığını gerekçe göstererek sanığın beraatına karar verdi. Davacı kararı temyiz edince dosya Yargıtay 4. Ceza Dairesi'ne gitti. Yargıtay, söz konusu kelimelerin 'hakaret' sayılmasına hükmederek beraat kararını bozdu.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.      

 

 


Bu yazı 346 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans