ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

28.12.2021

HAYATLARI, YEŞİLİ YEMEĞE BAĞLI

Hayvanlarla ilgili görevlerini sadece etkinliklerde hatırlayan ve göstermelik pozlar verip sonrasında yan gelip yatmaya ve hatta uyuma geçenler, sözlü ikazla kendine geldiler ama ne söylendiğini duymadıkları için ‘ben senden daha çok köpek topladım' harekatına başladılar.

      Neyse ki kendilerine çabuk geldiler de ‘'çevir kazı yanmasın‘' sözüne uyan, göstermelik hayvan sevgisi görüntüleri vermeye başladılar.

      Duyarsız sahibi nedeniyle ülke gündemine oturan ‘Pitbull saldırısı' bu gidişle ‘köpekler yok edilsin' gerçeğine dönüşecek gibi.

      Köpek; köpekgiller familyasına ait, görünüş ve büyüklükleri farklı 400'den fazla ırkı olan, etçil bir memelidir. Bozkurt'un alt türlerinden biri olan köpek, tilki ve çakallarla da yakın akrabadır.

      Merkezi Belçika'da bulunan Dünya Köpek Federasyonu (FCI) köpekleri 10 gruba ayırmıştır ve sokak köpekleri de bu gruplardan biridir.

      Bilimsel literatürde serbestçe dolaşan şehir köpekleri olarak bilinen sokak köpekleri, şehirlerde serbestçe yaşayan köpeklerdir. Şehirlerin bulunduğu ve yerel halkın izin verdiği her yerde, özellikle de gelişmekte olan ülkelerde bulunurlar. Sokak köpekleri; başıboş köpekler, sahiplerinden ayrılan veya sahipleri tarafından terk edilen evcil hayvanlar veya hiç sahip olunmamış hayvanlar olabilir. Sokak köpeklerinin içinde; başıboş safkan köpekler, melez köpekler veya melez olmayan ırklar olabilir. Sokak köpeği popülasyonu, yaşadıkları toplumlar için bazı sorunlara neden olabilir, bu nedenle kısırlaştırma gibi uygulamalar gerçekleştirilir.

      Bugün dünya üzerinde en fazla türü olan hayvan, köpek. Bu da insanların binlerce yıldır köpek yetiştirmesi ve üretmesinin bir sonucu.

      Köpekler, yemek bulmak için yerleşim bölgelerine geliyor ve burada kalıyor.

      Tekrar yazıyorum! Duyarsız sahibi nedeniyle ülke gündemine oturan ‘Pitbull saldırısı' bu gidişle ‘köpekler yok edilsin' gerçeğine dönüşecek gibi.

      Etçil bir hayvan olan köpeklerin hayatları, yeşili yemeğe bağlı.

      Yeşili yemeği bir an önce kabul ederler de insanlardan ve kendilerine yapılacaklardan kurtulurlar.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.      

 


Bu yazı 356 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans