ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

04.02.2020

HİTLER’İN 6 SİLAHŞÖRÜ (2)

HERMANN GÖRİNG- Hava Kuvvetleri Bakanı (893 – 1946)
Benim kendi vicdanım yok. Benim vicdanım Hitler’dir. Göring.
Hitler’le karşılaştığım her zaman yüreğim ayaklarıma iniyor, titriyorum. Göring.
Kimin Yahudi olduğuna ben karar veririm. Göring.
Almanya’da bir Yahudi olmayı istemezdim. Göring.
Hiç değilse oniki yıl mükemmel yaşadım. Göring.
Bir gün kemilerimizi mermerden bir tabuta koyacaksınız. Göring.
Her kim hayvanlara zarar verirse, Alman ulusal duygusunu zedeler.Göring.
Parasız kalmaya son vermeliyiz. Göring’ten Hitler’e 1938 Polonya’yı işgalin arifesinde.
Ben bütün hayatımda parasızdım. Hitler’den Göring’e.
Ben yalnız Hitler’in ve Yüce Tanrı’nın yolunda giderim. Göring.
Şişman Göring havyar yemekten vazgeçmeli. Onu görünce kusacağım geliyor. Goebbels, 1933.
Bu adam (Göring) çok candan ve dost olabilir. Fakat her zaman ve gerektiğinde de arkadan hemen bıçaklayabilir. Egon Hanfstaengl, Hitler’in basın sözcüsünün oğlu.
Göring diğer guruptan, özellikle Hitler ve Goebbels’den farklıydı. Zararsız, daha saf, hatta daha insancıl görünüyordu çünkü çok daha fazla kendini beğenmiş ve zevk düşkünü idi. Bunlar Goebbels’de olmayan daha zararsız özelliklerdi. Bu nedenle ondan ilkin daha az korkulurdu. Yalnız kesinlikle olumsuz olan Goebbels’den ve Hitler’den daha hilebazdı. Isa Vermehren, 1930’ların kabare artisti.
Borgialar’da olduğu gibi Hitler’in yakınında olmak mücadelesi vardı. Bu şüphesiz ters bir şeydi. Tarih her ne kadar Himmler, Bormann ve Lammers onun yakını idi diyorsa da onlar bu özelliklere sahip değildi. Nasıl söyleyeyim? Bu üçü – burjuva doğru bir tanım değil – kaba insanlardı. Goebbels ve Göring entrikacı idi ama kaba değildi, zeki idiler. Göring rüşvetçi, ahlaksızdı. Belki de bu durumu hastalığından kaynaklanıyordu. Morfin bağımlısı idi. Kim bilir? Goebbels hiç bir zaman rüşvetçi değildi fakat çok tehlikeli idi. Albert Speer, 1979.
Eğer Katolikler bütün ahlaki ve dini konularda Papa’nın hiç bir zaman hata yapmayacağına inanıyorlarsa, biz National Socialistler de ayni inançla Führer’in hatasız olduğuna inanıyoruz.
Mantıklı olma, gerçek bir filozof olma, demir gibi aksiyon sahibi ve güçlü olma özelliklerinin hepsine birarada sahip olma çok nadirdir. Hitler’e sahip olmamız, bu nedenle Almanya için kutsal bir olaydır. Göring, 1942.

Ben de Hitler gibi, Göring’e karşı yumuşak kalpli olduğumu söylemeliyim. Onu neşeli ve çok zeki bulurdum. Onu daha çok bencil, eksantrik biri olarak görürdüm, hasta ve şeytancıl biri olarak görmezdim. Speer, 1979.
Şu andaki harp durumunda Göring kendini tamamen pasif olarak göstermekte idi . Goebbels, 1944.
Göring'in bir sanat eserleri hırsızı olarak sorgulandığını hatırlıyorum. O ise kendinin askeri bir lider olarak hatırlanmasını istiyordu, kendini zenginlestiren bir sanat eserleri hırsızı olarak değil. Susanne von Pczensky, Nuremberg mahkemesinde gözlemci.


Bu yazı 428 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans