ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

31.12.2021

GİDEN VE GELEN

Giden 2021 yılının ve 365'inci gününün, son saatleri.

      Giden 2021 yılına, son isteğin nedir diye sorsak, şöyle bir cevap alırız.

      ‘'Ey insanoğlu! Bana son arzumu soruyorsun ya! Gülüyorum sana .... Son arzum, gelen 2022 yılına girmek ve bu gerçekleşecek. Ben, yenilenen bir kısır döngüyüm ve sen de benim parçamsın. Her şey senin elinde. Güzelini yaparsan güzel geçerim, kötüsünü yaparsan kötü geçerim. Haydi bakalım, sen kendi işini yap, ben de gelen 2022 yılı olarak kendi işimi yapayım.'' 

      Gelen her yılda, yeni mutluluklar yaşamayı dileriz. Önce sağlık gelmeli sonrasında neler yazarsınız bilemem. Biten yıl içinde yaşadığımız güzel şeyleri değil, kötü şeyleri hatırlarız. Aslında her geçen yıl ve içindeki günler, nerede biteceği belli olmayan ömrümüzün, kaçıncı sayfasını kopartmıştır?

      İnsanoğlu hep umut içindedir. Güzel yaşamak, mutlu olmak, huzur bulmak ve diğerleri. Bu nedenle her yeni yıldan ve içindeki günlerden, müjde bekleriz. Yeni olan her şeye eski hayal kırıklıkları nedeniyle daha fazla umut bağlanması ve heyecanla başlamak istenmesi, bu yüzdendir.

      Her yeni yıl, beyaz bir sayfadır. Bu beyaz sayfada nelerin yazılı olduğunu ve bizim neler yazacağımızı, bilemiyoruz. Ama tekrardan “hayırlısı olsun” diyerek, kendi sayfamızı, kaç kere söz verip yapamadıklarımız ve yapmadıklarımız için, fırsat görmeliyiz. Unutulmasın ki umut olan yerde hayal kırıklığı da olduğundan, adımlarımızı dikkatli atmakta, fayda var.

      Sonuç olarak, abartıl ve coşkulu yılbaşı gecesinde; sabahlara kadar süren kutlamalara, televizyonların renkli hayaller dağıtmasına aldanmayalım. Sabah olup uyanınca ya da uyanırsak göreceğimiz, sadece takvimden yeni bir gün olacaktır.

      Adı ‘gelen 2022' olan romanın, 365 sayfasında da güzel şeyler okumak ümidiyle ...

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

Bu yazı 386 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans