ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

07.01.2022

Böyle AKP üyeleri dostlar başına!

Bandırma Belediye Meclisi'nde “Millet İttifakı”nı oluşturan CHP ve İyi Partili üyeler çok şanslı. Çünkü mecliste “Cumhur İttifakı”nı oluşturan Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden(MHP) ciddi en küçük bir muhalefet yok.

Meclis, Belediye Başkanı Tolga Tosun ve CHP grubu adına adeta “dikensiz gül bahçesi”

Nasıl olur anlamıyorum. 

Özellikle AKP grubundan nasıl olur da çok nitelikli, donanımlı bir üye çıkmaz. Bu arkadaşların, Bandırma ile ilgili bir düşünceleri, önerileri yok mudur? Seçimlerin üzerinden 2,5 yıldan fazla süre geçti. AKP'li meclis üyelerinden hiçbirini, kürsüde, Bandırma'yla ilgili bir konuda konuşurken görmedik. Genellikle oylamalarda hep iktidarın istekleri doğrultusunda kollarını kaldır, indir! Tamam, Bandırma'nın çıkarları doğrultusunda elbette ki olumlu oy kullanın ama hiç itiraz edeceğiniz bir konu yok mu?

İnanır mısınız, yeni yılın ilk toplantısında AKP grubu, Denetim Komisyonu için aday gösteremedi. AKP'liler, “Millet İttifak adına Harun Algül'ü aday gösterebilir miyiz?” diye sordular, Başkan Tosun'a. Başkan da “olur tabii” deyince, AKP'liler, bu kez Harun Algül'e döndüler. Algül hiç “hayır” der mi? “Tabii, size bağlı, siz isterseniz” yanıtını vererek komisyona girdi. 

Haydi, diyelim ki, AKP içinde konuşma yeteneği olan üye hemen hemen hiç yok. Hiç olmazsa Bandırma'nın bu kadar sorunuyla ilgili yazılı bir soru önergesi olsun veremez misiniz?

Önceki meclislerde, örneğin, AKP grubundan Alp Bostancı, çok hazırlıklı, özgüveni yüksek bir şekilde kürsüye çıkar, rakamlarla belediye yönetimlerini zor durumlara sokardı. Yine Av. Nejan Nart, çatır çatır konuşmalar yapardı. AKP, bu kadar zayıf bir meclis üyesi listesini nasıl hazırlamış, anlamak mümkün değil.

Gelelim MHP grubuna.

İşte Harun Algül. Nedenini bilmem. Sözüm ona kibar muhalefet yapıyor. İktidar ile iyi geçinmeye özel bir önem veriyor.

İşte Erol Çakır. Meclisin son toplantısında yine oylamalarda kolunu iktidar partisi lehine otomatik olarak kaldırıp indirdi. Hatta çok ilginç bir olay yaşandı. Bazı konular görüşülürken, Belediye Başkanı Tolga Tosun, “oylarınıza sunuyorum” demeden önce bile “kabul” oyu için eli hep havadaydı. Bu konulardan biri görüşülüp oylamaya geçilmeden önce Çakır'ın kolunu havada gören Başkan Tosun, “Erol bey, konuyla ilgili söz mü istiyorsunuz?” diye sordu. Oysa Çakır, söz istemek nerede, oylama için otomatik şekilde kolunu “evet” olarak çoktan kaldırmıştı. Başkan Tosun da onu söz istiyor sanmıştı.

Mecliste dikkatimi çeken bir üzücü konu da şu:

Meclisin toplantılarına aylardır katılmayan üyeler var. Ocak ayı toplantısına da 7 üye katılmadı. Olayın yasal kılıfı da hazır. Yaz bir mazeret dilekçesi. Nasıl olsa meclis, dilekçelerinizi kabul ediyor.

Ama bir gerçek var ki, o da şu:

Baylar, bayanlar!”

Vatandaş, sizleri meclis üyeliğine “Bandırma'ya hizmet edin” diye seçti, meclise aylardır uğramayın diye değil. Var mısınız görevinizden istifa etmeye?

Kim ne derse desin, Bandırma Belediye Meclisi, muhalefet açısından böylesine zayıf bir dönem yaşamamıştı.


Bu yazı 312 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans