ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

08.01.2022

Aferin size Erdek belediye meclisi!

Erdek Belediye Meclisi'nin ocak ayı toplantısında gerçekten de ilginç bir olay yaşandı.

Türk tiyatrosu ve sinemasının yüz akı isimlerinden Genco Erkal'ın, Erdek'teki bir sokağa verilen isminin geri alınması konusu, Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) meclis grubunun önergesiyle gündeme gelerek, ne yazık ki görüşülüp değerlendirilmek üzere İmar Komisyonu'na gönderildi. Gerekçe ise Genco Erkal'ın, bir tvitter mesajında, cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıydı.

Öncelikle şu gerçeğin altını çizelim. Bırakın, cumhurbaşkanlığı gibi önemli bir makama hakaret edilmemesi gerektiğini, kimsenin kimseye hakaret etme özgürlüğü olamaz. Bunun altını net bir şekilde çizerim, öncelikle. Ancak Genco Erkal'ın bu hakaret iddiası halen yargıdadır. Diyelim ki mahkeme, Genco Erkal'ın, sayın cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle kararını ve cezasını verdi. Sonunda oyuncu Genco Erkal, zaten yasal anlamda ceza almış duruma düşecektir. 

Ee, Erdek Belediye Meclisi'ne ne oluyor? Neden “durumdan vazife çıkarma” peşinde? CHP-İyi Parti'den oluşan “Millet İttifakı” nasıl olup da, AKP'nin dümen suyuna girerek, Genco Erkal'ın, 2016 yılında, Mimar Hüseyin Sarı'nın belediye başkanlığı döneminde, benim yazılı başvurum üzerine meclisin aldığı kararla Erdek'teki bir sokağa verdiği ismini kaldırmaya sıcak bakıyor. AKP'nin bu konudaki önergesini, elinin tersiyle bile itemiyor. Artık CHP ile AKP arasında neler yaşanıyorsa… Ne gibi siyasi pazarlıklar yapılıyorsa… İnanın eğer yapıyorsanız, size AKP'den Erdek adına hiçbir ekmek çıkmaz! Yazık!

İsminin, Erdek'teki bir sokağa verilmesinden sonra Genco Erkal ile görüşerek, bu kararı nasıl değerlendirdiğini sormuş ve şu sözünü haber olarak yayınlamıştım:

“Tabii ki mutlulukla karşılıyorum ve başta Belediye Başkanı Hüseyin Sarı olmak üzere bu kararı alan meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Ancak çok fazla da önemsemiyorum. Çünkü bugün ismim verilir, bir bakarsınız meclisteki siyasi iktidar değişmiş, ismimi kaldırırlar. Ülkemizde bunun örnekleri sıkça yaşanıyor.”

Erdek belediye meclisinde sözüm ona halen sosyal demokrat yönetim iktidarda ama yapılan işe bakın! Üstelik mecliste Genco Erkal'ın isminin Erdek'teki sokaktan kaldırılmasını haklı bulan bazı CHP'li üyeler bile var, ne yazık ki!

O Genco Erkal ki, sanat yaşamında tutarlı çizgisinin yanı sıra 1958-1962 yılları arasında ülkemizdeki ilk “Kültür ve Sanat Şenliği”ni Erdek'te başlatıp, 5 yıl aralıksız sürdüren “Genç Oyuncular”ın temel direğiydi. O şenlikler, ülke düzeyinde ses getirmiş, Erdek'in turizm yaşamını çok hareketlendirmişti. O şenliklere Hikmet Şimşek'ten, Âşık Veysel'e kadar uzanan yelpaze içinde çok ünlü sanatçılar, oyuncular, yazar-çizerler katılmıştı. Sonunda da şenliklerde sözüm ona “komünizm” propagandası yapıldığı iftirasıyla “Genç Oyuncular” küstürülmüş, şenlikler sona ermişti. Benim yaşımdakiler başta olmak üzere çok sayıda Erdekli, o şenlikleri hiç unutamaz.

Erkal, üç yıl kadar önce de, Hüseyin Sarı'nın belediye başkanlığı döneminde, “Erdek Festivali”nin “Aşk” bölümünde, Erdek cumhuriyet alanında, Nazım Hikmet'in şiirlerinden ve yaşamından uyarlanan “Yaşamaya Dair” isimli oyununu açık havada sahneleyerek büyük beğeni toplamış, oyun sonunda ayakta alkışlanmıştı.

İşte şimdi o Genco Erkal'ın ismi, Erdek'teki sokaktan kaldırılmak isteniyor.

Aferin(!) Belediye Başkanı Burhan Karışık'ın başkanlığındaki belediye meclisinin özellikle CHP'li üyelerine!

Haydi, bitirin şu işi! Önce İmar Komisyonu, sonra da meclisten karar çıkarıp, 83 yaşındaki Genco Erkal'ın ismini Erdek'teki sokaktan kaldırarak, hem tarihe geçin, hem de herkesi kendinize güldürün!

Eğer o sokaktan Genco Erkal'ın ismini kaldırıp, İhsan İyigün'ün ismini bile verseniz inanın artık beni şaşırtamazsınız! 


Bu yazı 342 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans