ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

09.01.2022

Grup kararına uymayan meclis üyeleri!

Erdek Belediye Meclisi'nin son meclis toplantısında, Türk tiyatrosu ve sinemasının efsane oyuncularından Genco Erkal'ın, Erdek'te verildiği sokaktaki isminin kaldırılması için Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) belediye meclis üyelerinin verdiği önergenin, bazı CHP'li ve İYİ Partili meclis üyelerinin de bu partiyle ortak hareket ederek İmar Komisyonu'na gönderildiğini işleyen yazım ilgi gördü.

Bildiğiniz gibi AKP'nin bu önergesinin, mecliste çoğunluğu elinde bulunduran CHP-İYİ Parti oylarıyla bırakın görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na gönderilmesi, gündeme bile alınmaması gerekirdi.

GRUP KARARINA AYKIRI HAREKET

Şimdi konunun ayrıntılarına girmekte yarar var.

Erdek Belediye Meclisi'nin ocak ayı toplantısından önce, “Millet İttifakı”, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna'nın başkanlığında bir araya gelerek, grup toplantısı yapar ve meclisin gündem maddelerini görüşürler. 

Mecliste görüşülecek konular arasında, üç kişiden oluşan Denetleme Komisyonu seçimi de vardır. Millet İttifakı'nın grup toplantısında, Denetleme Komisyonu için CHP'den İbrahim Beyoğlu ve İyi Parti'den Murat Çolak'ın aday gösterilmesi kararlaştırılır. Oy oranına ve yasaya göre, bu komisyona AKP'den de bir üye aday olacaktır. 

Millet İttifakı'nın bu grup toplantısında, CHP'li Nimet Kalafat, Denetleme Komisyonu'na girmek istemediğini söylemiştir. Ancak Kalafat, nedense belediye meclis toplantısında, bir anda “Ben, bu komisyona girmek için adayım” diye ortaya çıkar. Bunun üzerine Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Öyleyse Denetleme Komisyon üyesi sayısını 5'e çıkaralım” deyince, 5'e çıkarılır ve Nimet Kalafat'ın komisyona girmesinin önü açılır. Böylece, Kalafat'ın, İbrahim Beyoğlu ve Murat Çolak ile birlikte komisyona seçilmesine oy veren CHP'li başkan Burhan Karışık, Recep Eren ve Nimet Kalafat, İyi Parti'den ise Murat Çolak, “parti disiplin suçu” işlerler.

Bu arada otomatikman bir şey daha gerçekleşir. Denetleme Komisyonu'na, bir yerine iki AKP'li üyenin girmesi sağlanır.

Üstelik Denetleme Komisyonu'nun, Erdek Belediye Meclisi'nde yıllardır süregelen 3 üyeyle görev yapma geleneğinin bir anda, keyfi bir şekilde değiştirilip, 5'e çıkarılmasından İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir'in de haberi yoktur. Yani İYİ Parti'de de açık bir şekilde “parti disiplin suçu” işlenmiştir.


GENCO ERKAL OLAYI

Genco Erkal'ın, Erdek'teki sokaktan silinmesi için AKP'nin önergesinin İmar Komisyonu'na gönderilmesi olayını önceki yazımda anlatmıştım.

Yine birkaç cümle edeyim.

Belediye Başkanı Karışık'ın, AKP önergesinin komisyona gönderilme isteğine uyarak, “Ne yapalım, başkanımızın isteğine karşı mı çıkalım?” diyen bazı CHP'li üyelerin de oylarıyla konunun İmar Komisyonu'na gönderilmesi büyük yanlıştır. Evet, gerekirse belediye başkanının isteğine de yürekli bir şekilde karşı çıkılmalıdır.

Kısacası, başkan Karışık başta olmak üzere konunun komisyona gönderilmesi lehinde oy kullanan CHP'liler ve İyi Partili üye hata yapmışlardır. 

Yok efendim, İmar Komisyonu, Genco Erkal'ın sokaktan isminin silinmesi isteğini zaten kabul etmeyecekmiş…Yok efendim, komisyonun bu kararı almasıyla önerinin reddi için güç kazanılacakmış…Geçiniz!

Ey CHP! Sen, Erdek Belediye Meclisi'nde, İyi Parti ile birlikteki “Millet İttifakı”nda zaten oy oranı açısından çok güçlüsün. Buna karşın hâlâ İmar Komisyonu'ndan mı güç bekliyorsun?

İmar Komisyonu'nun, Genco Erkal'ın sokaktan isminin silinmesini kabul ederek kendisini ve CHP'yi iyice ateşe atmayacağını ben de biliyorum. 

Ancak bu konuda yapılması gereken şuydu:

Belediye Başkanı Burhan Karışık ve bazı CHP'li-İyi Partili üyelerin oylarıyla, AKP önergesinin gündeme alınmasının hemen reddedilmesi gerekirdi. Anlaşılıyor ki Karışık, AKP'lilerle arasını hiç bozmak istemiyor. Bundan ne yarar bekliyorsa? Bugüne dek bir yararının olmadığını görmüyorsa ne yapayım?

Genco Erkal'la ilgili bu önerge, Hüseyin Sarı'nın başkanlığı döneminde gelse, gündeme bile alınmadan, çöp sepetini boylardı, çünkü iyi niyetli bir önerge değildi.

Kısacası, Genco Erkal olayında AKP, CHP'ye ciddi bir gol attı!

Sözün kısası, Belediye Başkanı Burhan Karışık ve bu önergenin, İmar Komisyonu'na gönderilmesi için oy kullanan CHP'li-İyi Partili bazı üyeler yanlış yapmışlardır.

Bilmiyorum, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez, Erdek CHP Belediye Başkanı Burhan Karışık ve bazı meclis üyelerinin, AKP ile ilişkilerini sıcak tutma düşüncesine ve uygulamalarına ne diyecekler? 

Bu tutarsız davranışta bulunanlara şöyle seslenelim:

Bu koltuklar gelip geçicidir. Önemli olan kişilikli davranmak ve siyasi çizginin tutarlılığıdır.

CHP'li Canan Kırdar'ın, Belediye Başkanı Burhan Karışık tarafından başkan yardımcılığı görevinden alınmasından sonra bu göreve ısrarla talip olan bazı meclis üyelerinin de beklentileri için davrandıklarını da biliyorum ama şimdilik susuyorum.

Bir koltuk için değer mi?


Bu yazı 339 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans