ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

11.01.2022

İşte Erdek Belediye Meclis tutanağı!

Erdek Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısında, oyuncu Genco Erkal'ın isminin verildiği sokaktan isminin kaldırılması ile ilgili olarak Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) belediye meclis üyeleri tarafından verilen önergenin, İmar Komisyonu'na gönderilmesi gündemdeki yerini koruyor.

Konuyu İmar Komisyonu'na götüren süreç şöyle:

Meclisin ocak ayı toplantısında, AKP'li meclis üyeleri, söz konusu ek önergeyi Belediye Başkanı ve meclis başkanı Burhan Karışık'a verirler. Karışık, önergeyi okuttuktan sonra gündeme alınıp alınmamasını oylar. Önergenin gündeme alınması oybirliğiyle kabul edilir.

Ardından Karışık, önergenin İmar Komisyonu'na göndermeyi teklif ederek, oylamaya koyar.

İşte belediye meclis tutanağının “sonuç ve karar” bölümü aynen şöyle:

“Yapılan müzakere ve oylama sonucunda, meclis üyelerinden İbrahim İlhan, İbrahim Beyoğlu, Çetin Gül, Canan Kırdar ve Hasan Yapakçı'nın, sokağın isminin değiştirilmesine ret oylarına karşılık, Meclis Başkanı Burhan Karışık, Recep Eren, Nimet Kalafat, Şaban Telemeci, Murat Çolak, Yaşar Ceyhun Mırız, Çisem Tanrıöver Özhuy, Mehmet Ali Yağcı ve Orhan Narin'in kabul oyları ile konunun İmar Komisyonu'na havalesine oy çokluğu ile karar verilmiştir.”

DEMEK Kİ NE OLMUŞ?

Meclis tutanağına göre, “ek gündem” ile meclise gelen Genco Erkal olayının gündeme alınması kararı üyelerin oy birliğiyle gerçekleşmiş.

Birinci hata bu. Art niyetli bu önergenin gündeme alınmasına CHP ve İYİ Parti'den oluşan “Millet İttifakı” firesiz karşı çıkmalı, bu önergenin gündeme alınmamasını sağlamalıydılar.

Ardından, Başkan Burhan Karışık'ın, konunun İmar Komisyonu'na gönderilmesini istemesi ikinci yanlış.

Sonra önergenin İmar Komisyonu'na gönderilmesine ve Genco Erkal'ın sokaktan isminin kaldırılmasına, İyi Parti'den İbrahim İlhan, İbrahim Beyoğlu, Çetin Gül, Canan Kırdar ve Hasan Yapakçı'nın karşı çıkarak, ret oyu kullandıkları görülüyor.

Ancak önergenin İmar Komisyonu'na gönderilmesine CHP'li Belediye Başkanı ve meclis başkanı Burhan Karışık, yine CHP üyeleri Recep Eren, Nimet Kalafat ve Şaban Telemeci, İyi Parti'den Murat Çolak, AKP'den Yaşar Ceyhun Mırız, Çisem Tanrıöver Özhuy, Mehmet Ali Yağcı ve Orhan Narin “kabul” oyu kullanınca, önerge oy çokluğuyla komisyona gönderiliyor.

 

Konunun İmar Komisyonu'na gönderilmesine Başkan Karışık, CHP'li üyeler Recep Eren, Nimet Kalafat, Şaban Telemeci ve İyi Parti'den Murat Çolak'ın, “kabul” oyu vermemesi gerekirdi.

İşte üçüncü hata da bu.

 

 

 


Bu yazı 401 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans