ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

16.01.2022

BİLİM BAYRAĞINI TAŞIYANLAR

Polonya'da başbakana bağlı olarak görev yapan ve bilim bayrağını taşıyan 17 kişilik Covid-19 Bilim Kurulu'nun 13 üyesi; salgınla mücadele tavsiyelerinin herhangi bir karşılığı olmadığı gerekçesiyle, istifa etti.

      Bilim bayrağını taşıyanlar olarak istifa eden 13 üye yayınladıkları ortak açıklamada; bugüne kadar kurul üyeleri olarak çok defa hükümetin pandemiyle mücadelede aldığı kararlara yeterince etkide bulunamadıkları suçlamasıyla karşı karşıya kaldıklarını, buna karşılık bazı devlet ve hükümet yetkililerinin korona virüs aşısının önemini ve pandeminin oluşturduğu tehlikeyi kabul etmeyen çevrelere gösterdiği toleransın artmakta olduğuna, dikkat çekti.    

      Açıklamada, “Bilim Kurulu üyeleri olarak bizlerin bilgi ve deneyiminin pandemiyle savaşta yararlı olacağına inanmıştık. Bizlere yüklenen sorumluluğun ve tıp bilimi bilgisiyle hiç ilgisi olmayan kimi kişi ve kurumlar tarafından saldırıya uğrayacağımızın bilincinde olarak politik eğilim ve görüşlerimizden bağımsız biçimde ülkemize hizmet etmeye hazırdık” denildi.

      Aradan geçen zaman içerisinde pandemiyle mücadelede dünya çapında kanıtlanmış çözümlerin, ülkede hayata geçirilmesinin, politik açıdan mümkün olmadığını, artan bir hüsranla gözlemlediklerini belirtilen açıklamada, gelinen noktada pandemiyle etkili mücadele tavsiyelerinin, hükümetin kararlarında bir karşılığı olmaması, mevcut iş birliğinin tüketilmiş bulunması nedeniyle bilim bayrağını taşıyan 13 üyenin istifa kararı aldığı aktarıldı.

      Polonya, bilim bayrağını taşırken istifa edenlerin olduğu ilk örnek değil. Buna benzer haberler, farklı ülkelerden de gelmişti.

      Devlet ve bilim aklı, birbirleriyle anlaşmadığında; sade vatandaşın aklı da karışıyor. Hangisine inanacağına şaşırıyor ve ne yapacağına, karar veremiyor. Bu nedenle; maske, mesafe, aşı, test, karantina, izolasyon vb. tereddütler de devam ediyor.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.   

Bu yazı 345 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans