ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

17.01.2022

UÇAĞIN ARKASINDAN GELİRLER

12 Ocak Çarşamba günü toplanan ‘Bilim Kurulumuz' ‘'aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler. Bilim Kurulumuz, gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır'' açıklamasını yapmıştı.

      Korona virüs tedbirleri kapsamında iç hat uçuşlarında aşı sürecini tamamlamamış yolculardan istenen PCR testi zorunluluğunun kaldırılması kararı, tepkilere neden olmuştu.

      Alınan kararların üzerinden çok değil 4 gün geçti ve dün akşam saatlerinde ‘şehirler arası uçak seyahatlerinde PCR testi istenmeye devam edilecek' haberi geldi.

      Şehirler arası tren, otobüs ve yolcu vapurları da beklemede.

      Fazla bekletmezler ve onlar da uçağın arkasından gelirler.

      Neden uçağın arkasından gelirler? Çünkü, Covid-19 virüsünün ve varyantlarının uçakta bulaşıp, tren, otobüs ve yolcu vapurlarında bulaşmamak gibi bir özelliğinin olmadığını biliyoruz.      

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.   


Bu yazı 331 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans