ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

06.02.2020

HİTLER’İN 6 SİLAHŞÖRÜ (3)

HENRİCH HİMMLER- SS’ın, Gestapo ve polis teşkilatının başkanı, sonra içisleri bakanı (1900 – 1945)

Biz, başka kandan olanlara değil, bizim kanımızdan olanlara dürüst, terbiyeli ve sadakat içinde davranmalıyız. Himmler.
Başka ulusların refah ya da sefalet içinde, açlıktan ölerek yaşaması beni ancak bizim uygarlığımızın, gerektiğinde köleleri olmaları kadar ilgilendirir. Himmler.
Başka ülkelerdeki en iyilerini onlardan alacağız, gerekirse onların çocuklarını alıp biz bizim için yetiştireceğiz. Himmler.
Benim idealim sonunda yoksul bir kişi olarak ölmektir. Himmler.
O (Himmler) daima çok terbiyeli, özenli ve sebatkar idi. 1919 yılı okul mezuniyet raporundan. Himmler, her zaman aşırı derecede zeki, çok çalışkan ve dürüsttü. Goebbels, 1930.
O (Himmler) yarı okul müdürü, yarı deliydi. Speer, 1953.
Özgürlüğe giden tek bir yol var- o yolun kavşak noktaları itaat, çalışkanlık, dürüstlük, intizam, temizlik, ağırbaşlılık, doğruluk, fedakarlık ve Fatherland’e- vatana- sevgidir. Himmler, 1939.
Anti-semitizm bitlenmek gibi bir şey. Bitten temizlenmek filozofik bir konu değildir. O bir toplum sağlığı konusudur. En kısa zamanda ülkeyi bitten temizleneceğiz. Himmler, 1942.
Bir emlak yöneticisi, ufak bir kasaba belediye başkanı, belki de akademik araştırmaya hevesli kültür seviyesi daha yüksek bir devlet memuru olmuş olsaydı Himmler değerli bir şeyler başarabilirdi. Fakat kader onu yönetemeceği bir mevkiye getirdi. Yaptığı her işde zorlanmış bir gayret vardı. Yumuşak tabiatlı olmasına rağmen zorluğu, sertliği, katılığı istiyordu. Tabiatına aykırı olmasına karşın, insanların toptan fiziki olarak yokedilmesi dahil, Führer emrettiğinde otomotik olarak yerine
getiriyordu. Felix Kersten, Himmler’in doktoru ve masörü, 1952.
Ailesine çok bağlı bir baba, super bir bürokrat ve iyi bir insandı, fakat ayni zamanda fanatik, eksantrik bir hayalperest ve Hitler’in elinde hiç bir amacı olmayan bir aletti. Aralarındaki ilişki zamanla sevgi ve nefret şeklinde giderek gelişti. Karl Wolff, Himmler’in yardımcısı. Himmler görünen davranışlarından ve yaptıklarından daha zeki biriydi, belki de onun için kararsızdı ve ikilemli idi. Carl Jacob Burckhardt, İsviçreli diplomat ve tarihçi. 1938.
Himmler bir okul müdürünün oğluydu, bana göre yetişmesinde bundan etkilenmişti. Bu nedenle üzerinde bilgiçlik ve öğretmenlik hali vardı, uzak, mesafeli, ve küçümseyen biri idi. Hiç bir zaman nazik ve müşfik değildi. Ona göre insanları eğitmenin tek yolu cezalandırmaktan geçiyordu. Ernst- Günther Schenck, Wehrmach ve SS Besin Tedarik subayı.

Himmler’in metresi Frau Potthast, Himmler’in, tavan arasında özel bir yerde sakladığı çok özel kolleksiyonunu bize göstereceğini söyledi. Bizi tavanarasına çıkardı. Kapıyı açtı, içeri girdik, neye baktığımızı bilmiyorduk. Fakat sonradan bize çok bilgili bir şekilde anlattı. Insan vücudunun parçalarından yapılmış masa ve sandalyeleri gösterdi. Bir sandalyenin oturulacak yerinde kalca kemiği bulunuyordu, sandalyenin ayakları insan bacağındandı. Bir masadan orijinal bir Mein Kampf’ı aldı. Kitabın insan derisi ile kaplandığını söyledi. (Ölüm kampı) Dachau’daki tutukluların bunu birinin sırt derisinden yaptığını anlattı. Martin Bormann Jr. Martin Bormann’ın oğlu ve Hitler’in “godson”ı.


Bu yazı 370 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans