ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

07.02.2020

HİTLER’İN 6 SİLAHŞÖRÜ (4)

RUDOLF HESS- Başbakan Yardımcısı (1894 – 1987)

Ben kendime yabancıyım, kendimi tanımıyorum. Hess.
National Socialism’in temelinde harp vardır. Hess.
National Socialism ve fascism siyasal bir kalıba sokulmuş sağlıklı bir mantıktan, sağ duyudan başka bir şey değildir. Hess.
Führer’in Almanya’nın kaderini tayin etmek için çok yukarıdan gönderildiğine hepimiz inanıyoruz.
Hess
Belli bir zamana kadar ben anti-semitik, Yahudi karşıtı değildim. Fakat 1918 olaylarından sonra, her şey o kadar açıktı ki, kaçınılmaz olarak anti-semitikliğe dönüştüm. Hess, 1940.
Bana bir şey olursa yerime Partili yoldaş Göring geçecektir.Ona bir şey olursa, onun yerini Hess alacaktır. Hitler, 1939.
Hess; çok terbiyeli, temiz bir adam , soğukkanlı, zeki, ağzı sıkı, mükemmel bir özel sekreter. Goebbels, 1926
Bana, Hitler’in yardımcısı Hess’in Ingiltere’de olduğunu mu söylemeye çalışıyorsunuz? Hess ya da değil ben şimdi Max Brothers filmi seyredeceğim.

Winston Churchill, 1942.
Eğer benim yargım doğru ise Hitler hiç bir zaman yardımcısının “breach of faith”- kaderi engelleme- girişimini unutamadı. 20 Temmuz 1944’deki hayatına kastedilen suikast hareketinden sonra, onun bir çok aşırı hatalı değerlendirmeleri arasında, eğer bir barış anlaşması olursa, anlaşmada “hain”in iadesi şartı da bulunacaktı. Hain asılacaktı. Bu konuda daha sonra Hess’le konuştuğumda (hapishanede) o bana “O (Hitler) benimle ilgili bazı şeyler uyduracak. Bundan kesinlikle eminim! 1945’de son
yaklaşırken acaba kendi kendine “Sonuçta Hess haklıydı” diye düşünmeyecek miydi” dedi. Hess’in Ingiltere’ye uçuşu konusunda Speer’in söylediklerinden.
Hess ailesi çok milliyetçi bir aile idi. Bu nedenle Rudolf, Hitler’e karşı ilgi duydu. Rudolf’un babasının çalışma odasında Wilhelm II’nin büyük bir resmi asılı idi. Kaiser’in doğum gününde o her zaman bol miktarda şarap ikram eder ve ona “Happy birthday” dilerdi. Hitler seçildikten sonra Frau Hess’e bir değişiklik olacak mı diye sordum. “Çok basit, dedi, eskiden iyi bir planın uygulanması için hükümetin onayını beklemek yerine şimdi tek adam neyin, nasıl yapılacağını söyleyecek ve herhangi bir tartışma olmayacak” dedi. Bu benim için çok açık ve net bir görüşün ifadesi idi. Stefanie Camola, aile dostu. Hitler onun (Hess’in) idolu idi. Ilk günlerden beri Hitler’i tanıyordu. Içinde bulunduğumuz sefaletten bizi çıkaracak olanın Hitler olduğuna inanıyordu. Her zaman Hitler’e hayran ve saygılı idi. Onun arkasından her hangi bir şey yapmayacak karakterde idi. Laura Schrodel, Hess’in sekreteri.
Hess’in sarsılmaz dürüstlüğü bazen sinirlerime dokanıyor.

Hitler’den Hoffmann’a 1927.

Babam bir idealistti. Almanya’ya tam inanmıştı. Amacı daima ülkenin iyiliği idi. Göring gibi gösteriş meraklısı değildi. Harp başladığında evdeki gerekli olmayan her şeyi çıkardı, terketti. Kalabalık ailemiz için yalniz bir araba kaldı. O da Hitler gibi çok sade ve konforsuz bir hayat yaşadı.

Wolf- Rüdiger Hess, Rudolf Hess’in oğlu.


Bu yazı 382 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans