ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

27.01.2022

YAŞAMAK İÇİN!

Bizler kendimizi, toplum tarafından kabul görecek, sevgi ve saygı uyandıracak bir kişiye dönüştürmeye çalışırken çoğunlukla kendimizden uzaklaşırız. Bize ait olan ama toplum tarafından yargılanacağına inandığımız her şeyi gizli arka bahçemize atarız. Zannederiz ki bunlar sadece bizde var ve ortaya çıkarsa toplum tarafından dışlanırız. Oysa hepimizde benzer şeyler vardır ve hepimiz yargılanmamak için birbirimizden gizleriz.  Ve bizde olduğunu gizlemek için birbirimizi yargılarız. Oysa en çok kendimizde gizlemek istediğimizdir, YARGILADIĞIMIZ..

Bu bir travma olabilir, belki bir duygu (kıskançlık, korku, değersizlik, yetersizlik vb), belki de bir alışkanlık ya da bir arzu.. Hepimiz; birbirimizden en acıyan, en korkan, en yargılanacağını düşündüğümüz yerlerimizi gizleriz. Kimsenin göremeyeceği en derinlerimize… O kadar gizleriz ki, görülmemesi için kendimize yalanlar söylemeye başlarız. Dışlanmamak, başarısız görülmemek için, sahte bahaneler yaratır, savunma mekanizmaları geliştirir; inkar ederiz, suçlarız, gücümüzü teslim ederiz, yalan söyleriz ve daha bir sürü şey yaparız. Çünkü dışlanmak ya da başarısız olmak bilinçdışımızda ölümle eşdeğerdir. Ve biz ölmek istemeyiz. İşte tam da bu yüzden ölmemek için hayatta kalmak için ne gerekiyorsa yaparız ve bunu yaparken yaşamayı unuturuz.

Oysa nasıl hayatta kalmak için; bizi başarısız gösteren, toplum tarafından dışlanacağımıza inandığımız şeyleri gizliyorsak YAŞAMAK içinde bunlarla yüzleşmek gerekir. Çünkü biz mükemmel olmak için değil gerçek olmak için doğduk. Ancak gerçek olabildiğimiz kadar mutlu olabiliriz. Mutlu olabildiğimiz kadar da yaşadığımızı hissedebiliriz. Bunun için de; arka bahçemize gizlediğimiz her şeyi çıkarıp onlarla yüzleşmemiz, iyileştirmemiz, vedalaşmamız ya da kabul etmemiz gerekir. Hepimizde her şeyin var olabilme potansiyelinin olduğu bilinciyle kendimizi ve toplumu yargılamaktan vazgeçtiğimizde mükemmel olmak zorunda kalmak yerine gerçek olabilme şansını yakalarız. Yani yaşayabilme şansını..

Unutmayın bazen en gizlediğimiz ya da en çok kaçtığımız yanımız bizim gerçek potansiyelimiz ya da yaşam hediyemiz olabilir. Ön bahçenizi mükemmel yapmaya çalışmaktan vazgeçip arka bahçenizi düzenlemek için yapmanız gereken tek şey kendinize bunun için vermek…

Life Designer

Özgül ÖZDEMİR

Bu yazı 369 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans