ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

01.02.2022

MASALLARLA UYANAN KADINLAR

LA LOBA MASALI

Sağlıklı bir kadın tıpkı bir kurt gibidir. Sağlam, diri, hayat verici, konumunun bilincinde, yaratıcı, sadık ve göçebedir. Ancak vahşi doğadan ayrılmak kadının kişiliğinin zayıflamasına, bir hortlak ve hayalet halini almasına yol açar.

Vahşi doğa şifa bohçalarını taşır. Bir kadının olmaya ve bilmeye gerek duyduğu her şeyi taşır. Her şeyin dermanını taşır. Öyküler ve düşler, sözcükler ve şarkılar, işaretler ve simgeler taşır. Hem araç hem de amaçtır.

İçgüdüsel doğayla yan yana olmak, dağılıp gitmek; her şeyi soldan sağa, siyahtan beyaza doğru değiştirmek; doğu ile batıyı tersyüz etmek; çılgınca ya da denetimsizce davranmak anlamıa gelmez. Temel toplumsal ödevlerin bir kenara bırakılacağını ya da daha az insani bir hale gelineceğini de anlatmaz. Aksine, bunun tamamen tersidir. Vahşi doğa, insanı büyük ölçüde bütünler.

İçgüdüsel doğayla yan yana olmak; hayat alanını belirlemek, kendi sürüsünü bulmak, yetenek ve kusurlarına bakmaksızın güven ve gurur duyarak bedeninin içinde olmak, kendi yararına konuşmak ve hareket etmek, farkında ve uyanık olmak, sezgi ve algının doğuştan gelen dişil güçlerine dayanmak, kendi döngülerine girmek, ait olunan yeri bulmak, vakarla yükselmek, mümkün olduğunca yüksek bir bilinç düzeyini korumak demektir.

Clarissa p. Estes

Kurtlarla Koşan Kadınlar

Hepimiz yola; dağılmış ,kaybolmuş bir kemik yığını olarak başlarız. Üstünü toprak kaplamış dağınık bir iskelet olarak… Bizim işimiz geçmişi gün yüzüne çıkarmak ve dağılan kemiklerimizi yeniden toplamakla ilgilidir. Bu bir süreçtir uzun uzun bakmamız gerekir. La Loba bize neye bakmamız gerektiğini gösterir. Tahrip edilemeyen yaşam enerjimizi yeniden keşfetmeyi öğretir.

Şimdi içgüdüsel doğayla yan yana olma zamanı, şimdi geçmişte dört bir yana savrulan kemiklerini toplama ve içindeki bilge kadınla bütünleşme zamanı.. Şimdi içindeki güç ile yeniden kendine hayat verme zamanı… Şimdi masallarla yeniden kendine uyanma zamanı..

04.02.2022  Cuma günü ‘'La Loba'' masalı ile birlikte dağılan parçalarınızı toplamak ve yeniden bütünlenmek için bir yolculuğa çıkmaya var mısınız?

Life Designer

Özgül ÖZDEMİR

Kayıt için ve bilgi için

0 535 300 37 45





Bu yazı 289 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans