ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

10.02.2020

KURŞUN BİTTİ, ŞİMŞEK BEKLİYORUZ

Balıkesirspor, teknik direktör değişikliği yaptı.
      Kurşun bitti, Şimşek bekliyoruz.
      Ramazan Kurşunlu hoca; 7 haftada 21 mermiden 14 tanesini karavana attı, 7 tanesini isabet ettirdi. Maç başına 7 puan aldım diyor ve bu kadro kalitesine göre kendisini başarılı buluyor. Kendine göre haklı ama daha iyisi olurdu. Eksik yönü olmakla beraber en zayıf yönü, eski bir futbolcu olmasına rağmen, oyuncu psikolojisini, hiç dikkate almadığıdır. Teknik direktörün psikolog yönü de olmalı.
      Futbolun değişmez kuralından biridir, kan değişikliği ... Olay bellidir. Takım kötü gider, istenilen sonuçlar alınamaz, camiada homurdanma başlar ve teknik direktör ile yollar ayrılır.
      Balıkesirspor ve yeni Teknik Direktörümüz Yusuf Şimşek için hayırlısı olsun.
      Teknik direktörün psikolog yönü de olmalı diye yazmıştım. Olursa;
1. Futbolcuların kendine güveni artar.
2. Sorunlar daha iyi anlaşılır.
3. Uyum sorunu en aza indirgenir.
4. Takım olmak dinamiği artar.
5. Başarma inancı pekişir.
6. Stresle başa çıkma yöntemleri daha başarılı olur.
7. Gol yemedeki ve gol atamamadaki dikkat hatası en aza iner.
8. Duygusal düşünce ve davranışları geliştirilerek kötü refleks hataları azaltılır.
      21. haftada; puansız dönmeyecek şekilde, daha iyi bir futbol oynamalıyız.
      Ümraniyespor’a rakip oluyoruz.
      Ümraniyespor’da 14’üncü haftada başlayan aşağıya iniş, devam ediyor. Sezon başından bu yana oynadığı takım futbolu, zik-zak yaparak devam ediyor. Sahadaki dağınık futbolu, gözden kaçmıyor. Bu eksikliğini bireysel futbolla, teknik ayaklarıyla, kapatmak istiyor.
      Rakibimiz geçen hafta İstanbulspor’a 2-1 yenildi ama sezonun ikinci yarısının en iyi maçını çıkardı. Tek eksiği topu kaleye sokmayı beceremedi. İstanbulspor, rakibin ileriye çıkmasını avantaja çevirmesini bildi.
      Ara transferde savunmasını Tomislav Glumac ve hücum hattını da Tonci Mujan’la takviye etti.
      Rakip, oynarım ama oynatmam futboluna devam ediyor. Orta alanı, hızlı geçiyor, dikine ve süratli oynuyor. Takım olarak koşuyor, pres yapıyor. 2 ve 3. bölge oyuncuları görerek oynuyor, takımı hem oyunda hem de ileride tutuyor. Böylece oyunu, 3. bölgeye yıkıyor ve ceza sahasında çoklu kalıp, rakip savunmanın dengesini bozuyor. Karambol toplarını seviyor.
      Balkes tarafına bakalım. Rakibin son oynadığı İstanbulspor karşılaşması, iyi analiz edilmiştir diye düşünüyorum. Ümraniyespor, Giresunspor ve Altay gibi orta alanda baskı kuran takımlara karşı zorlandı. İstanbulspor karşısında da sert kayaya çarptı. Kendisi gibi oynayan takımlar karşısında zorlanacağı sinyalini verdi. İstanbulspor, takım boyunu kısa tutarak oyunu yavaşlattı.
      Yusuf Şimşek hocamız, Ezeh'i bu karşılaşmada mutlaka kullanmalı. Oyunu iki yönüyle de oynayan, baskı ve hamleyi seven bir futbolcuya, şans verilmeli. Hodzic’in yerinde Foxi’yi görebiliriz. Rakibin geniş alan futboluna kanmayalım. Boşta kalan toplara ilk hamleyi biz yapmalı ve ceza sahası dışından kaleyi bulan şutlar atmalıyız. Rakip, penaltı almaya da oynayacaktır.
      Kurşununu bitiren Balkes, şimşek bekliyor. Hayırlısı ...
      09 Şubat Pazar günü saat 14:00'da Ümraniye Belediyesi Şehir Stadyumu’nda oynanacak müsabakayı, Ankara Bölgesinden Kadir Sağlam yönetecek. Yardımcılar, Soner Maraş ve Gökhan Barcın. 4. hakem, Efe Tanrıverdi.
      Meteoroloji'den hava tahmini; maç saatinde parçalı bulutlu, sıcaklık 3-4 derece.
      Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor görmek istiyoruz.
      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.


Bu yazı 409 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans