ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

10.02.2020

YUSUF YUSUF DERKEN ŞİMŞEK ÇAKTIK

Balıkesirspor, teknik direktör değişikliği yapmıştı.  

      Kurşun bitmiş, Şimşek gelmişti. 

      Futbolun değişmez kuralından biridir, kan değişikliği ... Olay bellidir. Takım kötü gider, istenilen sonuçlar alınamaz, camiada homurdanma başlar ve teknik direktör ile yollar ayrılır. Ramazan Kurşunlu hoca; 7 haftada 21 mermiden 14 tanesini karavana attı, 7 tanesini isabet ettirdi. Maç başına 7 puan aldım diyor ve bu kadro kalitesine göre kendisini başarılı buluyordu. Kendine göre haklıydı ama daha iyisi olurdu. Eksik yönü olmakla beraber en zayıf yönü, eski bir futbolcu olmasına rağmen, oyuncu psikolojisini, hiç dikkate almadığıdır.  

      Teknik direktörün psikolog yönü de olmalı. Olursa; 

1. Futbolcuların kendine güveni artar. 

2. Sorunlar daha iyi anlaşılır.  

3. Uyum sorunu en aza indirgenir. 

4. Takım olmak dinamiği artar. 

5. Başarma inancı pekişir. 

6. Stresle başa çıkma yöntemleri daha başarılı olur. 

7. Gol yemedeki ve gol atamamadaki dikkat hatası en aza iner. 

8. Duygusal düşünce ve davranışları geliştirilerek kötü refleks hataları azaltılır. 

      21. haftada; puansız dönmeyecek şekilde, daha iyi bir futbol oynamalıydık. 

      Ümraniyespor’a rakip olduk. 

      Ümraniyespor’da 14’üncü haftada başlayan aşağıya iniş, devam ediyordu. Oynadığı takım futbolu, zik-zak şeklindeydi. Sahadaki dağınık futbolu, gözden kaçmıyordu. Bu eksikliğini bireysel futbolla, teknik ayaklarıyla, kapatmak istiyordu. 

      Rakibimiz geçen hafta İstanbulspor’a 2-1 yenilmiş ama sezonun ikinci yarısının en iyi maçını oynamıştı. Tek eksiği vardı, topu kaleye sokmayı beceremedi. İstanbulspor, rakibin ileriye çıkmasını avantaja çevirmesini bildi. 

      Ara transferde savunmasını Tomislav Glumac ve hücum hattını da Tonci Mujan’la takviye etmişti. 

      İlk 45+2 dakikada Ümraniyespor, oynarım ama oynatmam futboluna devam etti. Oyunu sahasında kabul eden Balkes savunmasını açmak için kenarda ve havadan oynadı. Ters toplarla, uzak kale direk dibine top attı. 5 pozisyon buldu, birini atamadı, dördünde de Vukovic’i geçemedi. Son çeyrekte yorgun göründü, takım disiplininden koptu ve oyuncu değişikliğine gitti ama geniş alan futbolundan uzak kaldı, karambol toplarını bekledi. 

      Balkes tarafındaysa, Yusuf hoca 2'nci bölgede hata yapayım ama savunmada hata yapmadan oynamalıyımı, tercih etti. Batuhan-Berat ikilisine Foxi yardım ederken, Serdar'ın yapacağı hatayı ve Malle'nin ileride kaldığı zaman bırakacağı alanı, Hodzic'le kapattı. 3'üncü bölgede topla fazla oynadı, pas tercihinde de hata yapınca, etkili olamadık. İlk yarıyı, yusuf yusuf tamamladık. 

      45+4 dakikalık ikinci yarıya Ümraniyespor geriye çekilerek, uzun toplarla başladı. Çok uzun topların açtığı boşlukları, Balkes doldurdu ve orta sahayı kaybetti. Mrsıc-Anıl ikilisinin kaptığı ve rakip gerisine attığı isabetli toplarla, geniş boşluk veren Ümraniyespor karşısında 56’ncı dakikada, erkenden öne geçtik, 0-1. Gol sonrasında rakibin dikine oyununu, çoklu ve yakın durarak, santra bölgesinde kilitledik ve 61’inci dakikada benzer golle, 0-2’yi yakaladık. 

      İki farkı yakalayınca, topu rakibe verdik. Alan savunmasını iyi yaparken, uzun boylu rakibin, 18 içindeki etkisini kıramadık ama Vukovic sayesinde oyunda kaldık.  

      Ahmet hocanın, Gılbert ve Alaaddin’e tahammül edip hatalı oyuncu değişikliği işimize yaradı. Akabueze, ortada tek kalıp yardıma gelen de olmayınca, 75’nci dakikada, benzer bir gol daha attık, 0-3. 

      Kalan sürede doldur boşalta başlayan Ümraniyespor’ yakın durduk ve birkaç şut haricinde, pozisyon vermedik. 

      Geçen hafta sonrasında kurşunumuz bitmiş ve şimşek bekliyorduk. 

      Önce kale tuttu, sonrasında şimşek çaktı. 

      Maçın hakemine gelince; 4’üncü dakika da Mrsic’e haksız bir kart gösterdi. Sonrasında da kart vermesi gereken pozisyonlarda Önce Batuhan’ı sonrasında da Alaaddin’i, sadece ikazla yetindi. 2’nci yardımcı, aleyhimize olmayan iki ofsayt verdi. Müsabakada ofsayt kamerası olmayınca, tekrarını göremedik.  

      Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor görmek istiyoruz. 

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar. 

 

 


Bu yazı 438 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans