ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

15.02.2022

YAZA HABER VERİN BU YIL GELMESİN

Hiç öyle olur mu, dünya döndükçe ve var oldukça, benim güzel yurdumda  benim milletim dört mevsimin dördünü de yaşayacaktır. Bu benim dediğim şiirdir şiir. Benim güzel yurdumun  ve memleketimin dört mevsimi de güzeldir, ne mutlu bana ki ben o mevsimleri yetmiş üç kez devirdim. 

Severim kışı, bembeyazdır  kar beyazı, ilkbaharı severim yeşildir yaprak, yazlar sıcak olur sevmeyen var mıdır yazı. Sonbahar gelir sararır yere düşer dalındaki yaprak . Her mevsim güzeldir sevilir, kış gelir, bahar gelir ve mevsimler devrilir.

Her mevsim, her insanda ayrı duygular dile getirir ve mevsimler bir şekilde kendisini sevdirir. Kışın soğuğunda kar topu oynamak ve kayak yapmak... , ilkbaharda yeşildir dalındaki yaprak... çiğdem, çiçek, papatya ve kırlarda uçan kuşlar ve beyaz kelebekler. 

Yaz sıcaktır özlenir, yaylalar, plajlar, güneş, kum ve deniz, nedense sonbaharı pek sevmeyiz. Sonbaharda, sararıp yere düşen sarı yapraklara takılır gözlerimiz... ılık ılık esen rüzgarlarda sararan yaprakların savrulmalarını izleriz. 

Her iki baharda yağan yağmurlarla ıslanır memleketimin bereketli toprakları, yağmurlar yağsın, dereler aksın, çaylar, nehir ve ırmaklar, doldursun göl ve barajları, nedense çok kısa sürüyor  nisan yağmurları.

Kış sevgisini dile getirdim, mısralarımı sıraladım, kar topu ile süsledim ve "YAZA HABER VERİN BU YIL GELMESİN" dedim. 



YAZA HABER VERİN BU YIL GELMESİN


Kar topu yapıp da bana atışın

Atıp da al sana deyişin var ya

Eritti buzları artık bahar ya

Yaza haber verin bu yıl gelmesin


Elimi tutuşun birde bakışın

Bakıp da gözünü kıpışın var ya

Eritti buzları artık bahar ya

Yaza haber verin bu yıl gelmesin


Kar topu atan o güzel ellerin 

Atıp da al sana diyen dillerin

Eritti buzları artık bahar ya

Yaza haber verin bu yıl gelmesin


Baharda açan gül yaz gelir solar

Solunca dalında bülbüller ağlar

Yaza haber verin bu yıl gelmesin 

Yaza haber verin bu yıl gelmesin 


                                                  Muharrem KAYNAK

                                                     14 ŞUBAT 2022


BİYOGRAFİ

06 MAYIS 1949 tarihinde Kayalar'da doğan Muharrem KAYNAK , İlk okulu Kayalar'da bitirdikten sonra Balya'da Orta Okulu , İstanbul'da Kuleli Askeri Lisesini , Ankara'da Kara Harp Okulunu , Polatlı'da Topçu ve Füze Okulunu bitirerek Topçu Subayı olmuştur.

Yurdumuzun Ankara , Polatlı , Malkara , Erzincan , Tunceli , Burdur , Kıbrıs , Bergama ,Sarıkamış ,  İstanbul gibi bir çok köşesinde görev yapmıştır.

Evli ve iki çocuklu olan yazar subaylık mesleğinin yanında şiir , resim ve  müzik ile de uğraşarak güzel eserler vermiştir.

Bilimsel ve tarihi araştırmaları ile incelemelerini de sürdürmektedir. ŞİİR , RESİM ve MÜZİK alanındaki eserlerine ait bir liste aşağıya çıkartılmıştır.

a.ŞİİRLERİ: 1989 yılında ; ÜRÜNLERİM ve SUNDUM , 1991 yılında ; ÜRÜNLERİMİ SUNDUM , 1995 yılında ; MASAİYE KALAN GÜNEŞ isimli dört adet kitapta toplanmıştır. Henüz kitap haline getirilmemiş iki üç kitaplık şiiri mevcut olan yazarımızın şiirle ilgili çalışmaları sürmektedir.

b.RESİMLERİ: Her gittiği görev yerinde yaptığı yağlıboya ve karakalem eserleri bulunan sanatçının kayıtlı (192 adet) yağlı boya eseri mevcuttur. Çalışmalarını evindeki atölyesinde sürdürmektedir.

c.MÜZİK ESERLERİ: Sanatçının bestelenmiş olan ATATÜRK ve 23 NİSAN isimli iki adet marş'ın 

yanı sıra , kayıtlı TSM , POP ve TÜRKÜ tarzında bestelenerek okunan onbeş adet eseri mevcuttur. Sanatçının her üç daldaki faaliyet ve etkinlikleri devam etmektedir , üyesi olduğu kuruluşlar ile diğer uğraşılarına ait özet bilgiler ;
Sanatçı :

 

- İLESAM (İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği)'nin 

- MESAM (Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği)'nin

- GESAM (Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği)'nin üyesidir.

 

- 2009 yılında" KAYALAR KÖYÜ ve TARİHİ" kitabı yayınlandıktan sonra , sanatçı Kayalar köyü ve tarihine ait  çalışmalarına hız vermiştir .

- 2018 yılı içinde sanatçının "KAYALAR KÖYÜ TARİHİ ve SOSYAL YAŞAMI", "TEMETTUAT KAYITLARI İLE KAYALAR" kitapları ile birlikte "KARGASAVAR" isimli yeni bir şiir kitabı daha yayınlanmıştır . 

- 2021'de  yayınlanan "THE KAYALAR" onun en yeni ve çok değer verdiği eserlerinden  birisidir. 

- ATATÜRK'ü seven , Atatürk ilke ve İnkilaplarını benimseyen ve özümseyen yazarımızın kendi köyü KAYALAR'a  ait sevgisi de ağırlıklı olarak hissedilmektedir.






Bu yazı 584 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans