ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

17.02.2022

ŞİKAYETÇİ MİSİNİZ?

Etrafımızda kiminle konuşsak hayatında bir şeylerin değişmesini istiyordur sanırım. Ya da şikayetçi olduğu birçok konu vardır. İşinden, çalışanlarından, eşinden, ya da çocuklarından, yaşadığı şehrin veya ülkenin şartlarından ve daha birçok konudan şikayetçi insanlarla dolu çevremiz. Şimdi; ‘'Yani görmezden mi gelelim?'', ‘'Her şey normalde biz mi sorun yapıyoruz?'' diyenler olacaktır içinizde. Tabii ki sorunları görmezden gelip Polyannacılık oynamaktan bahsetmiyorum. Aksine şikayet etmekten vazgeçip, olanı tüm gerçekliğiyle görebilmek ve değişim için harekete geçmekten bahsediyorum.

Peki şikayet ettiğimizde ne oluyor, harekete geçmek için ne yapmalıyız?

Şikayete geçtiğimizde genellikle savunma mekanizmalarımız çalışır. Bu yüzden de gerçekleri göremeyiz. Çünkü o an, en önemli şey yanlış ya da haksız olmama, korkularımızı gizleme veya komplekslerimizin, travmalarımızın ortaya çıkmasına engel olma çabamızın işe yaramasıdır. Ve bu da tüm gerçeklerin üzerini örter. Tüm bunları ispatlama çabamızın dışında bir de suçlu bulma çabamız vardır. Ortada istenmeyen bir durum varsa kesin suçlu karşı taraftır. Savunma mekanizmalarımız bu kez de karşı tarafın neden suçlu olduğunu ispatlama çabasına girer. Ve böylece biz savunma mekanizmamızın rehberliğinde mutsuzluğumuza sebep olan ve karşı tarafta gördüğümüz nedenleri değiştirmek için tüm yaşam enerjimizi kullanır hale geliriz. Tüm enerjimizi kullanırız ama bir arpa boyu yol gidemeyiz. Başlarız şikayet etmeye, şikayet ettikçe bu alışkanlık haline gelir ve bir süre sonra değişimi unutur şikayet etmeyi tek gerçeğimiz yaparız. Ömrünün sonuna kadar şikayet eden yaşadıklarını değişmez kaderi zanneden kişilere dönüşürüz. Yani aslında değişim ve dönüşüm her zaman vardır. Mesele bu dönüşüm farkındalıkla ve bilinçle mi olmuş yoksa doğal akışta biz farkına bile varmadan ve nereye gittiğimizi bilmeden mi?

Şimdi durup kendinize sorsanız; siz sürekli şikayet edenlerden misiniz? Eğer öyleyse bu, şu demektir. Ben bazı korkularımdan dolayı, hayatımın bütün sorumluluğunu başkalarına verdim. Ve onlarda bunu benim istediğim şekilde yapamıyorlar ve bunu beni çok kızdırıyor.

O zaman yapmanız gereken tek şey; yaşamınıza sahip çıkmak. Bunun için de önce korkularınızla ve buna sebep olan travmalarınızla, komplekslerinizle yüzleşmeniz gerekir. İşte o zaman yaşadıklarınızın gerçek sebeplerini fark edersiniz. Böylece yaşamınızın sorumluluğunu almaya başlarsınız. Yaşamınızın sorumluluğunu aldığınızda ise aslında değişimin gücünü de elinize almış olursunuz. Gücü elinize aldığınızda ise arzu ettiğiniz değişim hareketi başlar..

Life Designer

Özgül ÖZDEMİR


Bu yazı 301 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans