ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

03.03.2022

TABELAMDA NE YAZIYOR?

Yıllarca hayatımdaki insanların konu ne olursa olsun sorumluluğu bana yıkmasından şikayetçi oldum. Ya da hayatımı kolaylaştırmak yerine kendileriyle ilgili sorunları da benim çözmemi beklemesinden. Sanki benim hiç sorunum yoktu. İnsanların bencil ve sorumsuz olmasından artık sıkılmıştım. Bir kişi de şu kadının hayatını biraz kolaylaştırayım demeyecek miydi? Hep beni mi buluyorlardı? Tamam yeter artık diyerek hayatımdan çıkartsam bu kez hayatıma yeni giren kişiler de öncekilerden farksız olmuyordu. Gerçekten ‘'gelen gideni aratır'' sözü doğru muydu?

Evet doğruydu. Eğer bu durumu değiştirmek için diğerlerinin davranışlarının değişmesini beklemeye devam edersem bu söz doğruluğunu kanıtlamaya devam edecekti. Kendime olan yolculuğuma başladıktan bir süre sonra fark ettim ki bu durumun kaynak noktası bendim. Yıllarca diğerlerini suçlamıştım ama bu durumu yaratan bendim. Şikayetçi olduğum durumun devam etmesi ya da son bulması benimle ilgiliydi. Diğerleri sadece zamanla değişen figüranlardı. Senarist bendim ve oynadığım karakteri yazan da bendim.

Yıllarca olmam gereken bir ben yaratmıştım zihnimde ve o ben olabilirsem başarmış hissedecektim. Ve bu ben için yazdığım karakter özellikleri benim tabelamı oluşturuyordu. Başımın üstünde görünmez bir tabela vardı ve şunlar yazıyordu.

Güçlü kadındır

Her türlü sorumluluğu yerine getirir

Her zaman en iyisi yapmak için çabalar

Zoru sever

Tabelamı okuyan ve aradığı şeylerin burada yazanlar olduğunu görenler hayatıma giriyordu. Yani diğerlerinden şikayetçi olmamın ya da hayatımdan çıkartmamın hiçbir faydası yoktu. Bir şeylerin değişmesini istiyorsam önce tabelamda yazanları değiştirmem gerekiyordu. Böylece o güne kadar yazdıklarımı teker teker silip yerine sorular yazmaya başladım. ''Ben nasıl mutlu olurum?'' ‘'Hayatım nasıl daha neşeli ve daha kolay olur?'' gibi sorular. Böylece tabelamda yazanlar değiştikçe hayatıma giren insanlar da değişmeye başlamıştı.

Siz ne olmak isterseniz o olursunuz. Ne kadar güçlü ya da haklı olduğunuzu göstermek istiyorsanız, hayatınıza bu isteğinizi gerçekleştirebileceğiniz insanları davet edersiniz. Onlar sizin tabelanızı okur, siz de onların tabelasını okursunuz ve ortak bir amaç için buluşursunuz. Onun aradığı ve sizin olduğunuz, sizin aradığınız ve onun olduğu…

Eğer yaşamınızda sürekli aynı şeyleri yaşıyor, benzer insanları hayatınıza çekiyorsanız önce tabelanıza bakın. Unutmayın kendi yaşamınızın senaristi sizsiniz. Siz tabelanıza ne yazarsanız, yaşamınıza ona uygun oyuncuları davet ederseniz.

Diğerleri sizin tabelanızda ne okuyor?

Şimdi tabelanızda yazanları değiştirmeye başlasanız bu yaşamınızda neleri değiştirir?

Life Designer

Özgül ÖZDEMİR


Bu yazı 231 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans