ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

28.02.2022

Trafik polisinin görev anlayışı!

Tarih 26 Şubat 2022 Cumartesi. Saat 14.10 dolayları…

Otomobilimi park ettiğim, Haydarçavuş Camii karşısındaki yere geliyorum. Yanımda üç gazeteci arkadaşım daha var. Otomobilimin olduğu yere geldiğimizde, arabama neredeyse bitişik şekilde, caddeye ikinci sıra olarak park etmiş, 10 ABJ 799 plakalı, “Fiat” marka otomobili görüyorum. Çıkmamız mümkün değil.

Edincik ve Erdek'te, haber olarak değerlendireceğimiz randevularımız var. Beklemeye başlıyoruz, 5 dakika, 10 dakika, 15 dakika…Trafik yetkililerini iki kez telefonla arıyoruz. Ekip göndereceklerini söylüyorlar. Ne gelen var, ne giden! Beklemeye devam…20 dakika, 30 dakika, 40 dakika, 50 dakika, 1 saat…

O da ne? Nihayet İnönü ile Atatürk caddelerinin kesiştiği ışıklı uyarı cihazlarının bulunduğu bölgeden, iri yarı bir trafik polisi sallana sallana yürüyerek geliyor. Önümüze park edip, 1 saati aşkın süre bizi mağdur eden aracın yanına geldiğinde söz konusu aracın sahibi de nihayet aracının önüne gelebiliyor. Trafik polisine, uğradığımız mağduriyeti anlatıyorum. Aracın sahibi hakkında yasal işlem yapması gerektiğini hatırlatıyorum. Trafik polisi, gayet umursamaz bir şekilde bana, “Bakın, sizin için buraya kadar yürüdüm. Siz işinize bakın. Bana talimat veremezsiniz. Ceza yazmayacağım!”

Bu sırada, park yasağına uymayan 10 ABJ 799 plakalı aracın sahibi de nihayet gelip, aracına binerek uzaklaşarak gidiyor.

Trafik polisine tekrar, görevini yapmadığını hatırlattığımda, “Bana talimat veremezsiniz!” deyince bu durumu İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerine ileteceğimi belirterek, oradan ayrılıyorum.

Bandırma'nın trafiği elbette ki çok sorunlu ve çözüm bekliyor. Bu trafiğin düzenlenmesi için yeri geldiğinde kurallara uymayan sürücülere de ceza yazılması gerekiyor. Ancak, görevini “Siz bana talimat veremezsiniz. Ben istediğime ceza yazarım, istemediğime yazmam” diye sürdüren trafik polisleri ile bu iş olmaz!

Yazıma, aracımızı 1 saatten fazla bloke ederek bize mağduriyet yaşatan, trafik polisinin görevini yapmaması nedeniyle şoförünün, olay yerinden elini, kolunu sallayarak gittiği otomobilinin, otomobilimin önüne yaptığı parkın fotoğrafını da ekliyorum.

Aracın plakası 10 ABJ 799.

Yetkililerin dikkatine!



Bu yazı 380 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans