ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

05.03.2022

SAVAŞI DEĞİL SPORU DURDURDULAR

Rusya ve Ukrayna arasında, savaşı değil sporu durdurdular.

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Rusya'ya yaptırım açıklayan son spor kuruluşu oldu.

      Pekin'deki Kış Paralimpik Oyunları'nın başlamasına 24 saat kala, Rusya ve Belarus atletlerinin, yarışmalara katılımını yasaklandı.

      Rus spor dünyası, FIFA 2022 Dünya Kupası'ndan çıkarılmak ve F1 Rusya Grand Prix'inin iptal gibi pek çok yaptırımla karşılaştı.

      Dünyanın dört bir yanından sporcular ve spor kuruluşları, Rusya'nın saldırganlığına karşı çıkan açıklamalar yaparken, savaşı değil sporu durdurdular.

      Rusya futbol takımı, FIFA 2022 Dünya Kupası'ndan menedildi.

      Rusya Paralimpik Komitesi, IPC'nin atletleri cezalandıran kararını kınarken "Bu karar, Rus atletlerinin güncel politik sorunların arkasındaki kişilermiş gibi cezalandırıyor" dedi.     

      Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı, spor dünyasında da yankılandı. Birçok branşta Rusya peş peşe yaptırımlara uğradı.

      Spor dünyası, birçok spor dalında; Rusya kulüplerine çeşitli yaptırımlar uyguladı.

      FIFA ve UEFA, Rus kulüpleri ile Rusya Milli Takımı'nın ikinci bir duyuruya kadar, bütün turnuvalardan men edildiğini açıkladı.

      Öte yandan UEFA ve Schalke 04, Rusya'nın önde gelen şirketlerinden Gazprom'la olan sponsorluk sözleşmesini feshetti.

      FIFA ve UEFA'nın, Rus kulüpleri ve milli takımlarının organizasyonlarına katılımını askıya alma kararından, Rusya'nın erkek ve kadın A milli futbol takımları ile Spartak Moskova Kulübü etkileniyor.

      Rusya Milli Erkek Futbol Takımı, yarı finalleri 24 Mart, finali ise 29 Mart'ta oynanacak 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turnuvasından ihraç edilecek.

      Rusya Milli Kadın Futbol Takımı, 6-31 Temmuz tarihlerinde İngiltere'de düzenlenecek 2022 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası'na katılamayacak.

      UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Alman kulübü Leipzig ile eşleşen Spartak Moskova da turnuvanın dışında kalacak.

      FIFA, Rusya'da maç oynanmayacağını karşılaşmalarda, Rusya bayrağı ve marşının kullanılmayacağını açıkladı.

      FIFA Konseyi Bürosu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) tavsiyeleri doğrultusunda Rusya Futbol Federasyonu hakkında, acil önlemler almaya karar verdi.

      Sonraki duyuruya kadar geçerli olacak yaptırımlara göre, Rusya topraklarında hiçbir uluslararası müsabaka yapılmayacak. Rusya'nın ev sahibi olduğu maçlar da seyircisiz olarak tarafsız sahada oynanacak.

      Rusya Futbol Federasyonuna bağlı milli takımlar "Rusya" ismiyle değil "Rusya Futbol Birliği (RFU)" adı altında mücadele edecek. Söz konusu takımların katıldığı karşılaşmalarda Rusya bayrağı ve marşı kullanılmayacak.

      UEFA, 2021-2022 Şampiyonlar Ligi final maçının, Rusya'nın Saint Petersburg şehri yerine Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacağını açıkladı.

      28 Mayıs 2022'de Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Krestovsky Stadı'nda yapılması planlanan Şampiyonlar Ligi final maçının yeri değiştirildi. Final karşılaşması Fransa'nın başkenti Paris'teki Stade de France'de oynanacak.

       Rus kulüplerinin Avrupa Basketbol Ligi organizasyonlarına katılımı da askıya alındı. Bu sezon THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden Rus takımları, maçlara çıkamayacak.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.       


Bu yazı 338 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans