ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

08.03.2022

KADIN'IM!!!

Ne kadar anlamlı bir kelime…
Sadece bugüne değil, her zamana özel..
Kadın doğulmaz,kadın olunur..
Bu biyolojik değil aksine sosyal bir olgudur.
Doğurgan,yaratıcı,güzeli seven,güzellik yaratan..
Kadınlarımız güçlüdür…
Hele ki hayatında destekleyenleri varsa..
Hayata tutunan kadınlarımızdır.
Kadınlarımız kendisiyle her zaman gurur duymalıdır.
Onlar her zaman özellikleriyle farklılıklarını göstereceklerdir.
Toplumsal eşitlik için mücadele ederek,
Hatta fazla olan kabiliyetlerimizle..
Evde, iş yerinde, sokakta,mecliste, kotada…
Ancak ne yazık ki,Türkiye'de son 18 yıldır kadının yeri yok diyebileceğimiz bir zamanda, yer bulmaya çalışıyoruz alanımızda..Erkeklerin kendi egemenliklerine girilmemesi ölçüsünde çoğunun hemfikir olduğu coğrafyada bazı zincirleri kıramıyoruz.
Kadınken kadın arkadaşlardan destek görememek, bel altı kelimelere maruz kalmak, sadece belli zamanlarda kadınların emeğine başvurmak, cinayet, tecavüz, şiddet, öldürme, kıyafete müdahale, nikaha farklı bir anlam katmak, şimdilerde de geleceğin kadınları olacak kız çocuklarımıza taciz ve tecavüz hatta nikah kıymak gibi kamusal konularda kadına değeri farklı anlamda yansıtmak, ne yazık ki yaşadığımız bu alandaki gerçekler…
Kadının ayaklar üstünde durmasını kanıksayan birçok figürün, kompleks haline getirdiği bu tip davranışlar da hemcinslerimizin çoğu alanda yerinde saymasına neden olabiliyor.
Ev kadını, işsiz kadın, köylü kadın, çalışan kadın, okuyan kadın…gibi çeşitliliğin her yerde olduğu figürler her zaman yerini korumakta.
Genç kadınlarımızın hayata ve sosyal yaşama artık daha farklı bakarak yol almaya çalışması, hür iradelerini daha rahatlıkla ifade edebilmesi okuyan kesimle daha çok artış göstermekte…
Ulu önderimiz Atatürk, toplumların kalkınmasını sadece erkeklerin geliştirilmesine dayandırmamış, kadınların da geliştirilmesine büyük önem vermiştir. Bunu sağlamak için olanakların ve gerekli şartların oluşturulmasını sağlamıştır.
Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verildiğinden beri kadınlarımız tek tek sahalara çıkmıştır. Ne büyük onur yaşatmıştır.
Bugün Zübeyde hanımın adı her yerde olmalıysa, Dr. Safiye Ali var olduysa, Prof.Dr.Türkan Saylan'ın adı yaşatılıyorsa,Sabiha Gökçen ilki başardıysa,Afife Jale sahnelerde yer aldıysa, Leyla Gencer sanatını icra edebildiyse Atatürk'ün sayesindedir.
İmkansızı başaran, kadınlarımızdır.
Atatürk, Türk kadınının her zaman erkeklere eşit olarak toplumsal yaşamda yerini almalarını istemiş, bu düşüncesini “Kadınlar toplum hayatında erkeklerle beraber yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekleyicisi olacaklardır.” sözleriyle ifade etmiştir.
21.yüzyıl, Türkiye'de ve dünyada kadınlar açısından önemli eylemlere sahne olmaktadır.
Son 20 yıldır, kadın ve kadın bedeni üzerinden sürdürülen her hareket, her alana yansıyarak kadınların dayanışma ve birlikte hareket etme ruhunu ortaya koymaktadır..
Özellikle cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi ve bunun için somut adımların atılması gerekliliği daha çok meydana çıkıyor.
2019 yılında kadın hareketinin daha çok artış gösterdiğini gördük.
Kadın liderliğinin eşit şartlarda kılınması ama en başta cinsiyet eşitliğinin sağlanması başlıca konular arasında yer almakta.
Ne yazık ki kız çocuklarının eğitimi ve yetiştirilmesi, özellikle kırsal alanlarda kız çocuklarının ve kadınların yaşam koşullarının daha çok geliştirilmesi konusunda hassasiyet göstermemiz gereken bir zaman dilimindeyiz.
Kadınların daha güçlü, daha dirençli, daha sevgi dolu, daha akılcı ve yaptırım gücü yüksek düşüncelerle ve de daha çoğalarak özellikle yönetimlerde söz sahibi olmaları hem yaşadığımız kentler ve ülkemiz açısından kazançlı bir sürece girilmesinde etkin rol oynayacaktır.
Biz aydın düşünce yapısına sahip insanlar olarak, özellikle kadın yöneticiler konusunda daha seçici ama daha potansiyel sağlayıcı, kadınlara daha fazla olanak verebilmeliyiz.
Kadınlar her zaman,her yerde,her alanda,her koşulda eşitlik, adalet, özgürlük, demokrasi…gibi söylemleriyle kadın dayanışmasını daha da arttırarak sürdürecektir.
Emek veren,direnen,dayanan,güçlü olan,gücünü erkekten değil kendinden alan her kadınımıza,hemcinsimize selam olsun..
Yaşasın kadınlarımız, yaşasın laiklik…

Bu yazı 344 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans