ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

16.03.2022

Müdür mü önemli, Erdekli öğrenciler mi?

Erdek'teki Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası, depremde yıkılma riski taşıdığı için geçtiğimiz aylarda yıkıldı. Şimdi yerine, Av. Hasan Tozun'un maddi desteğiyle yeni bir okul binasının yapımı sürüyor. Buraya kadar bir sorun yok ve öncelikle Tozun'u, eğitim-öğretime desteği için kutlamak gerekiyor. 

Ancak ortada yine de çok önemli bir sorun var. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, binanın yapımı tamamlandığında bir ilkokula verileceği, bu okulun müdürlüğüne ismi bizde saklı, Erdek'teki bir ilkokulun müdürlüğünde 8 yılını tamamlayan kişinin atanacağı öne sürülüyor.  Çünkü bu müdürün, yönetmeliğe göre başka bir ilkokulun müdürlüğüne atanması gerekiyor. Erdek'teki diğer ilkokulların müdürlük koltukları dolu. Öyleyse yeni bir ilkokul yaparak, bu müdürü okulun başına getirip, Erdek dışındaki bir okula atanmasını önleyelim diye mi düşünülüyor?

YAZIKTIR, GÜNAHTIR!

Gelelim şimdi madalyonun diğer yüzüne.

Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının yıkılması nedeniyle bu okulun öğrencileri halen iki okulun çatısı altında bulunuyor: Kız Meslek Lisesi ve İstiklal İlkokulu.

400'e yakın öğrenci, iki okulun çatısı altında, “göçebe” gibi eğitim-öğretim görmeye çalışıp, yeni binanın tamamlanıp, yeniden kendilerine verilmesini beklerken, eğer bu uygulamayla bir müdür kurtarılmak isteniyorsa yazıktır, günahtır!

Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin mağduriyetlerine yol açacak bu uygulamaya veliler de büyük tepki gösteriyorlar.

Yetkililere şu soruları yöneltiyoruz:

Zaten yönetmeliklere göre, yıkılıp boşaltılan, daha sonra yeniden yapılan bir okula, yine aynı okulun öğrencileri yerleştirmek zorunlu değil mi? Eğer doğruysa, bir ilkokul müdürünü Erdek'te tutmak adına 400 öğrencinin mağduriyetine vicdanınız razı oluyor mu?

Her şeye karşın sağduyulu davranılarak, yapımı tamamlandıktan sonra bu okulun, yeniden Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine verileceğine inanmak istiyorum. Yapılması gereken de budur.


Bu yazı 337 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans