ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

18.03.2022

Böyle divan başkanlığı olmaz!

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi'nin olağan genel kurulu toplantısına Divan Başkanı Sedat Pekel, tam anlamıyla “fiyasko” divan başkanlığıyla damgasını vururken, büyük tepkiler aldı. Böylece de genel kurulun gergin bir ortamda geçmesine neden oldu.

Genel kuruldan bir gün önce, Bandırma Kent Konseyi'nde, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat'la uzun süren toplantıda ne konuştuğu merak edilen Pekel, Divan Başkanlığında neler yapmadı ki? Zaten genel kurul gündemine yanlış bir adımla başladı. Genel kurul gündemini okumadan gündeme geçecekti ki, Vahit Ak'ın, “Önce gündemi okuyun. Üyelerin belki gündeme eklemek istedikleri veya gündem maddelerinin yerlerinin değiştirilmesi ile ilgili istekleri olabilir” uyarısıyla karşılaşınca şaşırdı ve “Haklısınız ama gündem önceden dağıtıldı. Önergelerle de gündeme eklemeler olabilir” gibi “kem-küm” bir şeyler söylemeye çalıştıysa da gündemi okumak zorunda kaldı.

Genel kurula başlarken, siyaset döneminden kalma yine çok uzun ve sıkıcı bir konuşma yapan Pekel, gündem maddeleri tartışılırken de, yine sık sık araya girerek, zamandan çaldı.

Ama aynı Pekel, gündem maddeleri için söz alanların sözlerini de sık sık “Oy kullanma uzun sürecek. Üyeler sıkıldı. Salondan ayrılacak” gerekçesiyle kesmeye çalıştı. Pekel, ADD Genel Sekreteri ve eski Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça'nın konuşması sırasında, “ADD Genel Sekreteri olmak demek ki insana konuşma alanı yaratıyor” dedi. Daha sonra eski Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın da konuşmasını kesen Pekel, yine tepkiyle karşılaştı. Bu arada Pekel ile Mirza arasında da ilginç diyaloglar yaşandı. Mirza, kendisinin sözünü kesen Pekel'e, “Sen Divan Başkanı olarak herkesten fazla konuşuyorsun” deyince Pekel, gayet pişkin bir şekilde, “Sen de büyü, Divan Başkanı ol. Ben senden büyüğüm!” yanıtını verdi. Mirza, konuşması sırasında sözünün kesildiği kürsüden inerken de, “Büyüyünce ben de Divan Başkanı olacağım!” diyerek Pekel'e gönderme yaptı.

VAHİT AK'TAN PEKEL'E “TARAF OLUYORSUN” TEPKİSİ

Başkan adaylarından Uğur Kayaalp'in yönetim kurulu listesinde yer alan Vahit Ak da, Serdar Polat yönetiminin çalışma raporunu eleştirmek için kürsüye çıktığında, yine Sedat Pekel duvarına çarptı. Pekel, “zamanın ilerlediği” gerekçesiyle onun da sözünü kesmek için elinden geleni yaptı. Ak, genel kurulda oy kullanacaklar listesinde vefat edenlerin de bulunması başta olmak üzere Serdar Polat yönetimine eleştirilerini yöneltirken, “Serdar Polat, Kent Konseyi Başkanı seçildikten sonra ADD Şube Başkanlığından istifa ederek, yerini yönetimden birine bırakmalıydı. Ancak genel merkeze danışıp icazet alarak bugüne dek görevden ayrılmadığını söyledi. Bu tutumu doğru değildir. İstifa tek taraflıdır” deyince Pekel, “Bu eleştirilerinize az önce yanıtlar verildi” diye atılınca Vahit Ak, “Siz bu konuya müdahale edemezsiniz” tepkisinde bulundu.

Pekel, yine söz alan Av. Remzi Kısa ve Kenan Gümüş'ün sözlerine de müdahale etti. Kısa'nın, “1,5 saati ziyan ettin. Şimdi benim sözümü, zamanı doğru kullandıracağım diye kesiyorsun” dediği duyuldu.

Pekel, başkan adaylarından Uğur Kayaalp'in konuşmasını da kesmeye kalktı. Bu arada Kayaalp'in de haklı tepkisiyle karşılaştı. Kayaalp, Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi'nin 600 dolayındaki üye sayısının azlığına, 2021 yılının aralık ayından beri yeni üye kaydının yapılmadığına, genel kurul yapılacağının sadece gazetede yayınlanmasına dikkati çekerek, “Genel kurulun yapılacağı üyelere telefonla bildirilmeliydi” dedi. Pekel, yine oylama için sürenin azlığını öne sürerek, konuşmasını kesince Kayaalp, “Bu genel kurulda en çok biz konuşmalı ve projelerimizi anlatmalıydık. Siz, divan başkanı olarak daha önceki konuşmalarda süreyi iyi kullandıramadınız” yanıtını verdi. Kayaalp, partiler üstü olması gereken ADD Bandırma İlçe Şubesi'nin, CHP ile iç içe geçtiğini öne sürerek, “ADD çatısı altında parti siyaseti yapılmaz” dedi. Pekel'in, Kayaalp'in sözlerine müdahalesi üzerine eski başkan Dursun Mirza'nın da Pekel'e, “Yeter artık! Müdahale etme, bırak konuşsun” diye seslendiği duyuldu.

Bu arada, salondan bir üyenin, “CHP İlçe Başkanı, bazı üyeleri telefonla arayarak genel kurula çağırdı ve üyelerin oylarına ipotek koymaya çalıştı” diye bağırdığı duyuldu.

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur da, “Oy kullanacaklar listesinde vefat etmiş olanlar var. Bu durum, genel kurulun iptaline yol açabilir” uyarısında bulundu.

Bir eleştiri de, benden ADD Genel Sekreteri Namık Havutça'ya gelsin. Havutça, konuşmasına başlarken, Sedat Pekel'den “duayen başkan” diye söz etti. Pekel'in, iki dönem başkanlığı mı onu “duayen” yapıyor? Duayenlik için herkesin kabul ettiği, çok başarılı hizmetlere imza atmak, herkesin sevgisini, saygısını kazanmak gelmiyor mu, sayın Havutça? Lütfen, “duayen” sözcüğünün artık içini boşaltmayın.

Sözün kısası Sedat Pekel, bir genel kurulda divan başkanlığının nasıl yapılmaması gerektiğini gözler önüne sererek, büyük tepkilerin odağına oturdu. Dilerim bu ona ders olur ve bir daha, tümüyle tarafsızlık gerektiren bu görevlere talip olmaz! Yoksa çeşitli siyasi atraksiyonları nedeniyle iyice azalan saygınlığı tamamen ortadan kalkacak.

 


Bu yazı 355 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans