ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

13.03.2022

Kılıçdaroğlu’nun Siverek’e il sözü!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa gezisinde bu ile bağlı Siverek'e, il yapma sözü verdi. Bunu doğru bulmuyorum. İl olmak için yıllardır bekleyen ve bunu hak eden ilçelerin başında Bandırma geliyor. Kılıçdaroğlu, hangi kriterlere dayanarak Siverek'e il sözü verdi acaba?

CHP'nin, il olmayı bekleyen ilçelerle ilgili olarak gelişmişlik, ekonomik, sosyallik, akademik gibi kriterlere dayalı bir çalışması var mıdır? Eğer böyle bir çalışma varda Siverek, kaçıncı sırada yer almaktadır, merak ediyorum.

Başka merak ettiğim bir konu da, Kılıçdaroğlu'nun, seçim gezilerinde başka hangi ilçelere il sözü vereceğidir.

Seçim yatırımı için il yapma sözünün böyle ayaküzeri verilmesinin ciddiyetten uzak olduğunu ve partiye puan kazandırmayacağını düşünüyorum.

15 KIZIL GEYİK KURTULDU

Bolu'da, 15 kızıl geyiğin avlanması için yapılan ihalenin iptali için açılan davada idare mahkemesi, avın iptali yönünde karar verdi. Kararı alkışlıyorum. Çünkü av, asla bir spor değil, vahşettir. Savunmasız bir varlığı vurmak, insanlık dışıdır. 

Sirklere gitmiyorum. Çünkü oralarda gösteri yaptırılan hayvanların bu konuda eğitilirken, onlara yöneltilen insanlık dışı uygulamaları biliyorum.

“Yunuslarla terapi” denilen uygulamanın bu hayvanlara eziyet olduğuna inanıyorum.

Başta develer olmak üzere hiçbir hayvanın, birbirlerine eziyet vererek yarıştırılmalarını(!) da insanlık dışı buluyorum.

Sözün kısası, avın spor kapsamından çıkarılması gerektiğine inanıyor ve “Av sporunuz batsın!” diyorum.


Bu yazı 231 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans