ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

03.12.2019

TOP VE DİREK, BÖYLE İSTEDİ

.

Pazartesi günü oynanan Balıkesirspor-Hatayspor karşılaşması, 13. haftanın son karşılaşmasıydı. 
         Bu sezona da iyi başlayan Hatayspor; 12 haftanın 10 haftasında ilk altıda kalırken, son 3 haftada da liderlik koltuğunda oturuyordu. 12 müsabakada topladığı 24 puanla, şampiyonluk için gereken maç başına 2 puan hesabını, tutturmuş durumdaydı. 
         Haftaya lider başlayan Hatayspor, kendisini takip eden rakiplerinin puan kaybı yaşamasıyla, maç öncesinde liderliğini korumuştu. Hedefi 3 puan olsa da 1 puanla dönmek, gelecek hafta için avantaj sağlayacaktı. 
         Balıkesirspor da 8. sırada başladığı 13. haftaya, altta ve üstte bulunan takımların yaşadığı puan kayıplarıyla, aradaki puan farkı açılmadandan, 9. sıraya inmişti. Play-Off’a yapışmak için 3 puan, haftayı biraz rahat kapatmak için 1 puan yetecekti. 
         Önceki haftalarda iki takım da Altınordu, Menemen, Giresunspor, Ümraniyespor, Adana Demirspor, Erzurumspor, Altay ve İstanbulspor’la karşılaşmış; Balıkesirspor 11, Hatayspor 17 puan almıştı.  
         Balkes yönetimi, biriken primlerin maç öncesinde dağıtıldığını duyurmuştu. Balıkesirspor tarafında, başkan ve futbolcular; müsabakaya, mutlu çıkacaklardı. 
         Sırada, sahada neler olduğu var..., 
         Ali hoca, Hodzic-Mrsic ikilisinin yerini, birbirleriyle değiştirerek çıktı. Dar alanda daha iyi olan Hodzic, ara pas atacak, Mrsic hava toplarını alacak ve rakipden dönen topları şuta çevirecekti. Foxi ve Rahmi yer değiştirerek oynayacaktı. 
         Hatayspor'da cezalı Sadi'nin yerine Soner, sahadaydı. Caner, on numara pozisyonuna çekilerek, hızlı hücum, Alican'la da kenardan top yapılacaktı. 
         İlk 45+1 dakikada, Balkes bekledi. Kaptığı toplarla daha net pozisyonlar buldu ama direğe takıldı. Şutlar, yavaş kaldı. Okan, çok az ileriye çıktı. Vukovic'in attığı toplar ve düşen toplar, rakipte kaldı. 
         Hatayspor, geriden oyun kurdu. Baskıdan koşarak kurtuldu ve boş alan yarattı. Daha fazla atak yaptı ama ceza sahamız önünde, iki pozisyon haricinde etkili olamadı. 
         İkinci yarıda daha yavaş bir futbol izledik. Rakibin takım boyunu açmasıyla, etkili olduk ama uzun sürmedi. Daha iyi bir futbol oynayan Balkes, final vuruşlarından gol çıkaramadı. 
         Hatayspor'un 68. dakikada attığı golde, top böyle istedi. Balkesin 16. dakikada direkten dönen topunda, direk böyle istedi. Uzatmalar dahil kalan 38 dakika baskılı oynadık, bal yapmayan arı gibiydik. Hatayspor savunmada takımca yakın durdu, her topa girdi ve ayak uzattı. Temaslı oyunda üstündü ve yorulmadı. 
           Top ve Direk, böyle istedi ve Balkes, evindeki ilk mağlubiyeti aldı. 
         Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor görmek istiyoruz.  
           Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.  

 


Bu yazı 388 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans