ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

30.03.2022

FUTBOLSUZ HAFTALAR, TFF VE MHK’YE YARAMADI

Milli maçlar, iklim şartları vb. nedenlerle lige verilen aralar; bu süreyi iyi kullanan takımlar için fırsat oluyor.

      Özellikle uyum ve sakatlık sorunu yaşayan takımlara, futbolculara ilaç oluyor bu haftalar.

      Fakat son zamanlardaki futbolsuz haftalar TFF ve MHK'ye yaramadı.

      TFF tarafından 8 Mart Salı günü yayınlanan yeni listede, tecrübeli isimlerden; Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Tugay Kaan Numanoğlu, Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek, Alper Ulusoy, Abdulkadir Bitigen, Suat Arslanboğa ve Bahattin Şimşek'in bulunmaması dikkati çekmişti.

      Adı geçen hakemler, sezonun kalan bölümünde görev almayacaktı.

      Bu kararın, kulüplerin isteği doğrultusunda alındığı öne sürülmüş, kulüpler birliği konuya dair bir açıklama yaparak, bu karara dahil olmadıklarını duyurmuştu.

      MHK tarafından verilen ‘liste dışı bırakma' kararını Tahkim Kurulu'na başvurarak iptal ettiren 18 hakem, haklarını geri almak için hemen harekete geçti. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Tugay Kaan Numanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 18 hakem, Tahkim Kurulu'nun açıklamasının hemen ardından MHK'ye başvurarak, önceki gün Antalya'da yapılan seminere katılmak istediklerini bildirdi. Ancak MHK'den kimsenin hakemlerin ne telefonlarına ne de maillerine cevap vermediği basına yansıdı.

      Süper Lig hakemlerini 26-28 Mart tarihleri arasında Antalya'da 3 günlük kampa alan MHK Başkanı'nın, tahkimin aldığı karara rağmen Antalya'daki kampa katılmamalarını da bahane ederek hakemlere görev vermeyi düşünmediği ve sezon sonunda hepsini klasman düşüreceği söylentileri de dolaşmaya başladı.

      Son olarak da dün, 13 hakemin görevden alınması, Tahkim Kurulu'nun bu kararı bozmasıyla Federasyon'un üst kademesinde çatlak oluştu ve TFF Başkan Vekili hem bu görevinden hem de yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

      Bu istifa sonrasında gözler, TFF Başkanına çevrildi.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.         

Bu yazı 292 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans