ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

02.04.2022

Vazgeçilemeyen koltuklar!

Balıkesir bölgesindeki 85'inci ve son esnaf odası genel kurulu, Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Odası'yla sona erdi.

Altı başkan adayının yarıştığı genel kurulda seçimi Vahit Kocabıyık'a ait liste kazandı. Kocabıyık'ı ve yönetimini kutluyor, başarılar diliyorum.

Çok nezih bir ortamda geçen, gerginlikten uzak, örnek bir genel kurul olduğunun özellikle altını çizelim ve daha sonra diğer izlenim ve düşüncelerimizi paylaşalım.

Üç dönemden beri başkanlık görevini sürdüren Mahmut Fatih Canbaz, genel kurulda sözüm ona yönetim kurulunun son dört yıllık dönemin çalışma raporu hakkında bilgi vermek için kürsüdeydi. Ancak çok kısa olarak dile getirdiği raporun içeriği tek cümleye dayanıyordu:

“Yönetim kurulu olarak, esnafımızın sorunlarının çözüm olarak çalıştık!”

Acaba nasıl çalışılmıştı? Neler yapılmıştı? Dört yıllık çalışma dönemi böyle mi anlatılırdı? Demek ki, ortada ne çalışma vardı, ne de esnafın sorunlarının çözümü için çaba!

Sivil toplum kuruluşları ve esnaf odaları genel kurullarında, seçime başkanlık koltuğunda, başkan adayı olarak giren kişiler yarışa en azından bir-iki adım önde başlar. Yani avantajlıdırlar. Ama bu genel kurulda bu durum gerçekleşmedi. Canbaz, dört dönemdir başkanı olduğu Odanın seçimini kaybetti. Böylece de bölgemizde, bu dönemde, başkanlık koltuğunda bulunurken seçimi kaybeden ilk kişi oldu.

Aslında bu da kendi hatasıydı. Zaten çok yıpranmıştı. Kendi yönetiminde görev yapan iki kişi, seçime kendilerinin başkanlığındaki listelerle katılıyorlardı. Bu da Canbaz yönetiminin başarısız olduğunun ve parçalandığının önemli bir göstergesiydi.

Canbaz'ın, önemli bir olay nedeniyle adli yargılaması da sürüyordu. Canbaz, keşke, “Bu dönem için aday değilim” diyebilse ve eğer aklanırsa bir sonraki dönem için aday olsa çok doğru bir davranışta bulunur ve puan kazanırdı. Olmadı, yapamadı. Demek ki, koltuklardan kolay kolay vazgeçilemiyor.

Genel kurul artık geride kaldı. Yeni başkan, yeni yönetim. Artık esnaf için çalışma zamanı…

 

 


Bu yazı 311 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans