ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

23.04.2022

BUGÜN 23 NİSAN 2022
ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI

102 yıldan beri Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız bu tarih, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş ve açılış tarihidir. "23 NİSAN 1920" aynı zamanda, tarihçilere göre "Devletimizin Kuruluş Tarihidir" Meclis Hükümet Sistemi ile Devlet fiilen bu tarihte kurulmuştur. Kurtuluş mücadelemizi bu Gazi Meclis ve Mustafa Kemal Başkanlığındaki Türk Hükümeti yürütmüştür.

 

24 NİSAN 1920'de Gazi Mustafa Kemal'i bu yüce meclis; Meclis, Hükümet ve Devlet Başkanımız olarak seçilmiştir. İşgal kuvvetleri Sakarya önlerine kadar ilerlemiş, top sesleri Ankara'dan ve TBMM 'den bile duyulur hale gelmiştir. Meclisin aldığı kararlar ve Mustafa Kemal'in dahiyane  taktik ve stratejisi sayesinde yurdumuz düşman işgalinden kurtarılmıştır.

 

30 AĞUSTOS 1922'de zaferle taçlandırılan kurtuluş savaşını müteakip, 29 EKİM 1923 tarihinde   Cumhuriyet ilan edilerek "Türkiye Cumhuriyeti Devleti"  şanlı tarihimizdeki yerini almıştır.

 

24 KASIM 1934'de 2587 sayılı kanunla TBMM tarafından Gazi Mustafa Kemal'e ATATÜRK soyadı verilmiştir.

 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün isteği ve  meclisimizin aldığı karar bir ile TBMM'nin açılış tarihi olan "23 NİSAN" Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kabul ve ilan edilmiştir. 102'nci yılına eriştiğimiz bu bayram  hepimize kutlu olsun.

 

Günlük yaşamın uğraşı ve telaşı içinde halkımız 23 NİSAN' da kutladığımız bu bayramı, sadece çocuk bayramı zanneder ve "ULUSAL EGEMENLİK" tarafını unutmuş gibi görünür. Kim ne derse ve düşünürse düşünsün bu gün çocuklarla beraber bu güzel bayramı milletçe kutluyoruz ve çocuklar gibi coşarak, bayram sevinci yaşıyoruz.

 

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, çocuklarımızla birlikte olmak, onları sevmek ve sevindirmek, onlarla beraber şiirler okumak, oyunlar oynamak, sevinçlerine ortak olmak ne kadar güzel ve anlamlı bir davranış olur."EGEMENLİK KAYITSIZ ve ŞARTSIZ MİLLETİNDİR" Bu gün bu öz deyişi çocuklarımızla birlikte hep bir ağızdan tekrar edelim. Her yer ay yıldızlı al bayrağımız ile süslensin, bütün gönderlere bayraklar çekilsin, taklar kurulsun, meydanlar dolsun ve bu güzel bayram coşku ile kutlansın.

 

Unutmayalım ki çocuklar geleceğimizdir, onlar geleceğimizin Türk gençleridir. Haydi, sen de al, al bayrağı eline, dola en güzel marş veya şarkıyı onlarla birlikte diline söyle, söyle, sende söyle, bu gün 23 NİSAN diye diye, Atamdan armağandır bu gün, işte budur en güzel hediye. 

 

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102 nci yılı çocuklarımızla birlikte hepimize kutlu olsun.

 

Muharrem KAYNAK

 23 NİSAN 2022

 

 

 

 

 

 

23 NİSAN

 

Işıl ışılsa gözler

Cıvıl cıvılsa sözler

Bahar kokuyorsa her yer

İşte o gün yirmi üç nisan

 

Sevinç doluysa çocuklar

Mutludur anne babalar

Elde bayrak, çiçek ve balonlar

İşte o gün yirmi üç nisan

 

Toplanıp her kıtadan

Çoluk çocuk bunca insan

Söylüyorsa marş ve türkü hep bir ağızdan

İşte o gün yirmi üç  nisan

 

Muharrem KAYNAK

 

                             

23 NİSAN

 

Adım adım ileri

Unut eski günleri

Umutlu mutlu günüm

Nisan'ın yirmi üçleri

 

Atamdan armağandır bu gün

Gelin gelin çocuklar

Bayrak elde, el ele

Verin güzel çocuklar

 

Gelin haydi umutlu

Gülün haydi çok kutlu

Koşun haydi çok mutlu

Kutlu, kutlu olsun çocuklar

 

Muharrem KAYNAK

 


Bu yazı 356 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans