ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

29.04.2022

ALTILIYLA DEVAM

YazıYorum (Mete Kozdağ)  

 

 

 

      Tasarrufa dayalı finans kurumları, günümüzde faizli krediye alternatif olarak, sosyal dayanışmaya dayanan, organizasyon ücreti karşılığında faizsiz konut ve taşıt finansmanı imkanı sunuyor.

      Konut ve taşıt hayali kuran vatandaşa, faizsiz konut-taşıt edindirme taahhüdünde bulunan ve son dönemde sayıları çoğalan şirketlerin denetim altına alınmasını içeren kanun teklifi, 2021'in ilk aylarında Meclis Başkanlığı'na sunulmuştu.

      Kabul edilen teklif sonrasında 6361 sayılı Finansal Kiralama, Factoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu'nda 7292 sayılı kanun ile yapılan değişiklik ile tasarruf finansman şirketlerinin denetim ve gözetiminin BDDK tarafından yapılacağı hüküm altına alınmıştı. 

       Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ‘'altılıyla devam‘' dedi ve;

1- Emin Evim Emin Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ,

2- Fuzul Gayrimenkul Yatırım AŞ,

3- Katılımevim Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ,

4- Sinpaş Yapı Endüstrisi AŞ,

5- İmece Yatırım Organizasyon AŞ,

6- Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama ve Ticaret AŞ olmak üzere intibak taleplerinin uygun gördüğünü açıkladı.

      İntibak, maddi ve manevi her türlü koşula uyum sağlama anlamında kullanılıyor.

      Maddi ve manevi her türlü koşula uyum sağlayan altılıyla devam edecek olan faizsiz konut-taşıt edindirme sisteminin reklamları da televizyonlarda dönmeye başladı.

      Finansal aracılar içinde en çok tercih edilen sistem bankacılık olmakla birlikte, bankaların son yıllarda uyguladıkları yüksek faiz oranları, faizsiz konut-taşıt edindirme sistemlerin doğmasına sebep oldu.

      Tasarrufa dayalı faizsiz finansman sisteminde, özellikle düşük geliri olan kişilerin; konut, taşıt gibi ihtiyaçları için belirli bir süre para yatırmaları gerekiyor.

      Katlanarak artmaya devam eden menkul ve gayrimenkul fiyatlarının geldiği düzeye bakarsak, bu şirketlerin müşteri bulması veya bulunan müşterilerin de zamanında ödeme yapması, en büyük sorun olacak.

      İntibaklarını tamamlayan altılıyla devam edecek olan faizsiz konut-taşıt edindirme sisteminin, artan fiyatlarla nasıl baş edeceği, şimdiden merak ediliyor.

      Diğer bir merak konusu da bu şirketlerin reklam yüzlerinin kimin olacağı.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

     

 


Bu yazı 296 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans