ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

16.05.2022

“Özel çocuklarımız”dan güzel etkinlik

Bandırma Şehit Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Meslek Okulu'nun, “Özel Ellerden Gönüllere” ismini verdiği etkinliği duygulanarak izledim.

Müdürlüğünü Yüksel Ülkar'ın yürüttüğü okul öğrencilerinin, 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası”nı kapsayan hafta dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinlikle kalplerinde hiçbir engel olmayan öğrenciler, halk oyunları gösterileri sundular, şiirler okudular, “Sesime kulak ver” ismi altında, işaret diliyle şarkılar söylediler, küçük bir orkestrayla şarkılar dile getirdiler. Gösterinin sonunda, “Arkadaş” şarkısı eşliğinde,  okulun altıncı mezunları olarak 17 öğrencinin keplerini havaya fırlatmaları sırasında da duygusal anlar yaşandı.  Gösteri bitince de okuldaki 55 öğrencinin el emeklerini taşıyan sergiyi gezdik.

32 yıllık bir yöneticilik deneyimine sahip bulunan okulun müdürü Yüksel Ülkar, “Özel Ellerden Gönüllere” isimli etkinliğin açılış töreninde yaptığı konuşmanın bir bölümünde, “Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil, yapabildikleriyle görmek gerekir. Onların acıma duygusuna değil, aile desteğine, eğitime, işe, bütünüyle aramızda olmaya ihtiyaçları bulunduğu unutulmamalıdır” derken, fiziki engelin değil, asıl kalplerdeki ve zihinlerdeki engelin sorun olduğunun da altını çizdi.

Bandırma'da, 10 yıldan beri eğitim-öğretim veren bu okul son derece önemli. Bu gibi “özel çocuklarımızı”, başaramadıkları ile değil, başardıkları ile değerlendirerek takdir etmek hepimizin görevi olmalı.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan'ın da etkinliği izlemesini değerli bulduğumu belirterek, “Özel Ellerden Gönüllere” isimli etkinlik dolayısıyla Okul Müdürü Yüksel Ülkar başta olmak üzere okulun öğretmenlerini ve öğrencileri yürekten kutluyorum.


Bu yazı 263 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans