ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

30.05.2022

Nebil Özgentürk ve Bandırma Ticaret Odası

Benim de üyesi olduğum Bandırma Gazeteciler Cemiyeti(BGC), yazar ve televizyon program yapımcısı Nebil Özgentürk'ü, Bandırma'ya getirdi. Özgentürk, önce harika bir Nazım Hikmet belgeselini izlettikten sonra izleyenlerle bir söyleşi yaptı.

Erdek Ocaklar'da yaşayan “Yeşilçam efsanesi” Ahmet Mekin'in de renk kattığı söyleşide salon kalabalıktı.

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti adına başarılı bir etkinlikti.

KILKIŞLI'NIN HESABI

Gelelim, Bandırma Ticaret Odası'na.

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti'nin bu etkinliğinde çok da önemli sayılmayacak bir miktarda maddi destek sağlayan sponsorlardan biri Bandırma Ticaret Odası'ydı.

Etkinliğin sonunda Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı'ya da, Nebil Özgentürk'e bir plaket verdirdiler. Plaket anonsunu, sunucu kardeşim Zeynep Bayraktutan yaptı. Sevgili Zeynep, plaketi vermesi için Kılkışlı'yı sahneye, “Şimdi, Bandırma'nın her sorunu için elini taşın altına sokan Bandırma Ticaret Odası'nın değerli başkanı Mehmet Kılkışlı'yı sahneye davet ediyorum” deyince, utanmasam, Ticaret Odası konferans salonunda kahkaha atacaktım. Neyse, eve gidince bol bol güldüm. Ah Zeynep, ah! Sen çok yaşa e mi? Keşke bu kadar abartmasaydın! İnan, senin o anonsuna Kılkışlı bile içinden gülmüştür.

Bir de ne zaman böyle gülmüştüm, biliyor musunuz?

Birkaç yıl kadar önceydi. Livatya bölgesindeki bir yerde, açık havada bir etkinliğe gazeteci olarak davet edilmiştim. Etkinlikte canlı program yapan bir caz orkestrası da vardı. İsmini vermeye gerek duymuyorum, orada bulunup, ODTÜ mezunu olduğu öne sürülen bir kişi, orkestradan çalması için İbrahim Tatlıses'in “Mavi Mavi” isimli arabesk şarkısını istemişti! Gül Allah gül! Gözlerim yaşarmıştı!

Nebil Özgentürk'e plaket vermesi için davet edilirken, Kılkışlı'nın başkanlığındaki Bandırma Ticaret Odası'nın, Bandırma'nın her sorununun çözülmesi için elini taşın altına koyduğunu öne süren bu anonsa nasıl gülmem ki!

Kılkışlı'nın, 10 yıla yaklaşan başkanlık döneminde, Oda adına, Bandırma'nın sorunları ve çözüm yolları konusunda bırakın elini taşın altına koymasını, hiçbir açıklama yapılmadığı gerçeği ortadayken…

Kılkışlı'nın, Odayı temsilen Bandırma'yla ilgili hiçbir toplantıya katılmadığı bilinirken…

Gönen'in “Taştepe” bölgesindeki Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'nin yönetim kurulundan,  18 yıl Bandırma Ticaret Odası başkanlığını başarıyla yürüten Osman Kocaman'ın başkanlıktan ayrılmasından sonra, Kılkışlı'nın başkanlığındaki Oda yönetiminin çıkarıldığı gerçeği varken…

Kılkışlı yönetiminin, Şirinçavuş Mahallesi'ndeki batık kazısı için maddi destek isteyen kazı ekibi başkanı Oktay Dumankaya'ya, yanıt bile vermediğini bilirken…

Bu örnekleri çoğaltmak, Kılkışlı yönetimini Bandırma ile ilgili duyarsızlığını ve etkisizliğini anlatmak mümkün ama uzar gider. Bu konuyu daha sonra nasılsa Odanın genel kurulu yaklaşırken yine dile getireceğim.

Gelelim, Bandırma Ticaret Odası'nın, neden Nebil Özgentürk etkinliğine sponsor olduğuna…

Kılkışlı'nın, Nazım Hikmet'i çok iyi bildiğini ve Nebil Özgentürk'ü de çok iyi tanıdığını düşünmüyorum. Öyleyse, bugüne dek Bandırma'yla ilgili hiçbir etkinliğe sponsor olmayan Kılkışlı yönetimi, “Eniştem beni neden öptü?” sözüne uygun olarak neden Bandırma Gazeteciler Cemiyeti'ni öper?

Konuyu biraz daha açayım.

10 yıla yaklaşan Bandırma Ticaret Odası başkanlığı sırasında başkanlık görevinin bomboş geçtiğinin farkında olan Kılkışlı, bir süre önce, hiç tanımadığı Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaan Bingül'ü telefonla arayarak, “Kaan kardeşim, siz eskiden çok güzel etkinlikler yapıyordunuz. Şimdi neden yapmıyorsunuz?” der. Bingül de, bu çeşit etkinliklerin, içinde yaşadığımız ekonomik darboğazda artık çok güç olduğunu belirtince Kılkışlı, “Sen onu neden düşünüyorsun? Bunu bize bırak” yanıtını verir.

Ardından, cemiyetin Nebil Özgentürk söyleşisi projesi ortaya çıkar ve Kılkışlı, etkinliğe sponsor olur.

Bu olayı nasıl mı yorumluyorum. Şöyle:

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti'nin elbette ki suçu yok. Sponsorluğu alarak, kendisi adına etkinliği gerçekleştiriyor.

Peki, Kılkışlı'nın hesabı mı ne?

10 yıldır Bandırma'ya yönelik hiçbir olumlu çalışması ve hizmeti olmayan Kılkışlı, seçimli genel kurul yaklaşırken sözüm ona Odayı yeniden gündeme getirmek, görsel de olsa vitrine çıkarmak istiyor. O çok zeki, herkes aptal ya!

Ama olmaz. Yemezler!

10 yıl yat! Bir veya birkaç etkinliğe sponsor olarak göz boyayacağını san!

Bandırma Ticaret Odası tarihinin en başarısız başkanı Mehmet Kılkışlı, giderayak bir şeyler yapıyormuş gibi görünmeye çalışıyor, o kadar!

Yemezler! Yemezler!

 


Bu yazı 322 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans