ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

31.05.2022

Cem Dizdar’dan Bandırmaspor incileri!

Televizyonlarda futbol yorumculuğu yapan bazı tipleri görünce zaman zaman şaşkınlıktan küçük dilimi yutacağım neredeyse.

30 Mayıs 2022 Pazartesi günü, “TRT Spor”da, Serkan Yetkin'in moderatörlüğünde yayınlanan “Spor Manşet”i izliyorum. O her şeyi kendisinin bildiğini sanan, futbol uleması(!) Cem Dizdar, Bandırmaspor'un, Bandırma'da Eyüpspor'u 3-0 yenerek finale yükseldiği maçın görüntülerinin ardından, kale arkası tribünlerin boşluğuna değinerek başlıyor saçmalamaya:

“Efendim, bu nasıl iş? Bu tribünler neden açılmaz? Maçta tribünlerde insan yok. İnsanlar maça gitmemiş. Finale yükselmek üzere olan bir takımın maçına gidilmez mi? Neden bu kentte yaşayan insanlar, kale arkası tribünlerin açılması için talepte bulunup, bunu sağlamazlar? Maçları 1 lira yaparsın, tribünler dolar.”

Dayanamayıp, moderatör Serkan Yetkin'in cep telefonuna şu mesajı atıyorum:

“Bundan önce Bandırma Stadı'nda, Bandırmaspor'un maçlarını ortalama bin beş yüz kişi izliyordu. Eyüpspor maçında ise statta biletli 7 bin 500 kişi vardı. Bu maçta ilk kez, kale arkası tribünü de ihtiyaç olabileceği düşüncesiyle açıldı. Maçta sahaya giremeyen hiç kimse kalmadı.”

Serkan Yetkin, “Bandırmalı gazeteci Önder Balıkçı, şu mesajı göndermiş” diyerek mesajımı okuyor. Cem Dizdar'ın, bir anda yüzü allak bullak oluyor ve yine şaşkınlık içinde, aslında yaptığı gafın farkında olmasına karşın, geriye dönüş yapamayarak, saçmalamayı şöyle sürdürüyor:

“Efendim? Ben kale arkası tribünlerinin neden açılmadığını soruyorum. Diyelim ki, bir seyirci, bir tribünden ilk yarıyı izledi. Daha sonra diyelim, hava koşullarından etkilendi. Yüzünü yıkayıp ikinci yarıyı daha güneşsiz bir yerden veya güneşli bir yerden izlemek istedi. Buna hakkı yok mu? Onun için kale arkası tribünler her maçta mutlaka açılmalı.”

Ah, her şeyi bildiğini, futbolun felsefesini yaptığını sanan megaloman Cem Dizdar! Sana ne diyeyim ki? Maçlara Passolig'le girilen Bandırmaspor'un ve diğer 1. Lig ve Süper Lig takımlarının maçlarında, seyircilerin, Passolig'e uygun olarak girdiği ilk yarıdaki tribününden sıkılıp, ikinci yarıda başka tribüne girme hakkının olmadığının bile farkında değilsin!

Hem şunu da öğren.

Bu sezon Bandırmaspor'un çoğu maçında bilet fiyatı 1-5 lira arasındaydı.

Benim ardımdan, Serkan Yetkin'e Bandırma'dan mesaj atan Nazmi isimli arkadaş da, haklı olarak, “Neden tümüyle dolu olan eski ve yeni kapalı tribünleri göstermiyorsunuz da, kale arkası tribünlere takılıp kalıyorsunuz?” diye soruyor ve hem Serkan Yetkin'in, hem de Cem Dizdar'ın, Bandırmalılardan özür dilemesini istiyor. Bizim futbol uleması(!) Cem Dizdar, öfkelenerek,  “Neden özür dileyeyim ki? Ne yaptım ki özür dileyeyim?” demeye başlıyor. Serkan Yetkin de aynı şekilde, “Neden özür dileyelim ki?” diyor.

Ah, Cem Dizdar, ah!

Her şeyi bildiğini sanıyor ve bol keseden atarken, Passolig ile girilen maçlarda seyircilerin, girdikleri tribünün yerini daha sonra değiştiremeyeceklerinden bile haberin yok! Eyüp maçında stadın dolu olduğunu bile bilmiyorsun. Maça ilgi olmadığını sanıyorsun.

Atıp, tut bakalım. Ne zamana kadar?

Ama bil ki, gülünç oluyorsun!


Bu yazı 361 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans