ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

12.06.2022

TGC 76 yaşında

Bağımsız bağlantısız basın emekçilerinin en büyük meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) artık 76 yaşında.

Cemiyetimize 1999 yılında üye olurken, Orhan Ayhan'ın sunuculuğunu yaptığı gecede rozetimi Nail Güreli takmıştı. Güreli'yi rozetimi takarken gösteren o fotoğraf, halen arşivimin en değerli anıları arasında yer alır. Rahmetli ağabeyim, basınımızın usta ismi, duayen gazeteci Güreli'nin, meslek yaşamıma katkılarını hiçbir zaman unutamam.

TGC çatısı altında unutulmaz dostluklar kazandım. Çeşitli meslek içi eğitim seminerlerine katılarak yararlandım. Gösterilen güvenle bazı eğitim seminerlerinin oturumlarında moderatörlük yaptım.

Halen başkanlığımızı yapan değerli gazeteci Turgay Olcayto'yla kurduğumuz dostluğu, bana güvenini ve sevgisini de hiçbir zaman unutmayacağım. Meslek yaşamımda onun da çok katkılarını gördüm.  Evrensel gazetesinde ustaca kaleme aldığı yazıları zevkle okuyorum.

Cemiyetimizin Genel Sekreteri Sibel Güneş'in çalışkanlığının, organizasyon başarısının hayranıyım. Onun göreve gelmesinden sonra cemiyetimizin profesyonel yönetim çizgisindeki çıta çok yükseldi.

Son kongremizde, başkanımız Turgay Olcayto'nun da büyük güveniyle yönetim kuruluna alınmam benim açımdan büyük onur ve gurur kaynağıdır. Beni bu göreve değer bulanlara bir kez daha teşekkürlerimi sunarım.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin, medyanın içinde bulunduğu çok zor ortamda, cemiyete en küçük bir zarar bile getirmemeye özen gösterirken, “Gazetecilik suç değildir” ana sloganıyla gazetecilerin haklarını en iyi şekilde koruma çabaları takdire değer.

Cemiyetimiz 76 yaşında.

Nice yıllara TGC.

İyi ki TGC'li olmuşum!

 


Bu yazı 300 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans