ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

20.06.2022

ŞARKI YARIŞMASI DA 'SAVAŞ, DEVAM EDER' DİYORSA !

YazıYorum (Mete KOZDAĞ)

 

 

 

      Eurovision, Avrupa Yayın Birliği üye ülkelerin; televizyon örgütleri arasında kurulan, Avrupa Televizyon Birliği olarak tanımlanıyor.

      Amacı, üyeleri arasında televizyon izlencesi alışverişini ve kıtalararası televizyon bağlantısını sağlamak olan birlikten, Türkiye, ilk kez 1972 Münih Olimpiyatları sırasında, yararlanmaya başladı.

      Bu yıl, İtalya'nın Torino kentinde yapılan Eurovision yarışmasında, Rusya'nın işgali karşısında desteğini sergilemek isteyen halk jürisi, verdiği oylarla ‘Stefano' adlı şarkıyla, Ukrayna adına yarışan Kalush Orchestra'yı, birinci yaptı.

      Eurovision Şarkı Yarışması, (EŞY) veya Eurovision olarak da kısaltılabilir, Avrupa Yayın Birliği üyesi ülkelerin katılımı doğrultusunda 1956 yılından bu yana gerçekleştirilen şarkı yarışmasıdır.

      Türkiye, yarışma kurallarında yapılan değişiklikler ve haksızlıklar nedeniyle 2013 yılından itibaren, Eurovision'a katılmıyor.

      Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaş 2023 yılında yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nın planlamasını da etkiledi.

      Eurovision Şarkı Yarışması'nı düzenleyen Avrupa Yayın Birliği (EBU), bu yılın birincisi olan Ukrayna'nın gelecek yıl düzenlenecek olan yarışmaya, ev sahipliği yapmasının mümkün olmadığı kararını aldı ve yarışma için İngiltere'ye teklif yapıldı.

      Gelecek yıl 67'ncisi yapılacak olan. Eurovision Şarkı Yarışmasına 11 ay gibi uzun bir süre varken Avrupa Yayın Birliği'nin yarışmayı İngiltere'ye teklif etmesi, bölgeye barışın gelmeyeceğini gösteriyor.

      Şarkı yarışması da 'savaş, devam eder' diyorsa ..., dünyanın ve ülkemizin işi çok zor.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

Bu yazı 323 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans