ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

16.07.2022

F-16 Uçağına kafa atmak

Bu öyle havadan süzülüp gelen futbol topuna kafa atmaya benzemez, normal uçak olsa neyse; kafa atarsın, kanadından tutar aşağı atarsın, bu ABD'nin bile vermek istemediği F-16 savaş uçağı.

Ama olsun, yurdum insanı ‘don atlet' 11. Katta çay hörpletirken bir bakışta darbeci olduğunu anladığı F-16'ya kafayı koyduğu gibi ülkeye yapılacak darbeyi önleyiverdi! Kolay mı, ülkeyi yönetenler bile darbe olacağını anlamadı, önleyemedi yurdum insanı önledi.

Biz demiyoruz her cümlesine ‘ben sosyoloğum' diye başlayan, Konya Karatay Üniversitesi Öğretim üyesi, AKP eski milletvekili ve MKYK üyesi, açılım sürecinin aktörü, akil insan, Esenler Belediyesi Bilim Kurulu Başkanı, Haber Türk TV'de millete akıl satan Mazhar Bağlı canlı yayında ‘'İnsanlar 11.kattaki apartman üzerine çıkarak alçaktan uçan uçağa kafa atarak şehit oldular'' ifadeleri tepkiye yol açınca. ‘'Ben orada insanların direnişini anlatmıştım. Uçağı bile durdurmaya kararlıydı anlamında dedim'' ifadeleriyle ‘'mecazi anlamda söyledim'' diyerek durumu toparlamaya çalıştı.

 Bu ülkede her şey olabilirsiniz ama bir tek ‘rezil' olamazsınız!

Fatih Altaylının ‘hikâye bu kadar' dediği gibi hikâye bu kadar değil. Çünkü bu beyefendi geçmişte ve bugün her türlü üst düzey görevlerinin yanında Haber Türk TV'de sürekli millete akıl satıyor!

Tabi sadece o değil, atletini tankın egzozuna sokarak tankı çalışamaz hale getirme, devirme, bilek ve iman gücüyle tankları durdurma hikâyeleri de çok anlatıldı.

Adviye İsmailoğlu ‘'G3 mermisi sırtımda 15 santimlik delik açtı'' twitte attı; G3 mermisi girdiğinde hangi sonuçlara yol açacağını bilmeden…

Bir de, Türk Kurtuluş Savaşı'nın Türk kadın kahramanı Şerife Bacı'ya öykünen çakma Şerife Boz-Bacı(!) ve onun 15 Temmuz hikâyelerine sahip çıkanlar unutulmamalı! Kamyon kullanmasını bilmeyen, direksiyona oturup poz veren, kahraman yapılıp televizyonlara çıkarılan, başbakanlar tarafından kucaklanan, hediyeler verilen, yardımlar yapılan, umre seyahatlerine gönderilen, kamyonu İBB tarafından sergilenmek için 250 bin liraya satın alınan, maaşa bağlanan sonradan her şeyin kurgu, düzmece olduğu anlaşılan çakma Şerife Bacı hikâyesi

Bugün sırlarıyla, gizemleriyle, açığa çıkmamış karanlık noktalarıyla üzeri örtülen, Meclisin bombalandığı, 251 şehit, yüzlerce gazinin olduğu 15 Temmuz darbe kalkışmasının 6. yıldönümü. Her ne kadar arkasında dış güçler olsa da yönetenlerin kendi ifadesiyle ‘aynı amaca farklı yollardan birlikte gidenlerin' sözde ‘vesayet sistemine' karşı birlikte mücadele verenlerce yapılan darbe kalkışmasının yıldönümü.

30 Ağustos, 23 Nisan, 19 Mayıs 29 Ekim Cumhuriyet Bayramları geçiştirilirken. İktidarın ne olduğunu bildiği, bizzat devletin en önemli noktalarına yerleştirilen, bir süre iktidarı paylaştıkları tarafından yapılan darbe kalkışmasının en coşkulu şekilde bayram olarak kutlanıyor olması çok anlaşılır bir durum değildir.

Yola çıktıkları, yol arkadaşlarınca kendilerine karşı yapılan 15 Temmuz ve FETÖ mücadelesiyle övünülmesi tam bize özgü ironik bir durum olsa gerek!

Yıllarca F tipi örgütlenme diyenlere karşı çıkıldı, uyarılar hiçbir zaman dikkate alınmadı neymiş o uyarıları yapanlar güya onlara inançlarından dolayı karşıymış, bunlar onlarla-FETÖ inançlarından dolayı birlikte yol yürümüşler sonra ‘darbeci-terörist' olduklarını anlayınca yollarını ayırmışlar ama bu sefer inançlarından dolayı karşı olanlar ‘darbeci-terörist-FETÖ' ye sahip çıkmış; nasıl ama!

Bugünde, iktidara geldiğimizde seçkinci, askeri vesayete karşı birlikte mücadele ettiğimiz yol arkadaşlarımızın darbe kalkışmasına karşı nasıl mücadele verdik-veriyoruz bayramı kutlanıyor.

 Ve bütün gizemlerin ortaya çıkmasının üstü örtülmek istenen, kendisine karşı yapılan darbenin araştırılmasını istemeyen iktidar. Her meslekten çaycı, çorbacı, kaportacı, eğitimci, sağlıkçı, iş insanı her ayağı ortaya çıkarılırken, siyasi ayağı bir türlü ortaya çıkarılmayan FETÖ terör örgütü ile mücadele!

Ne diyor dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, MİT Başkanı Hakan Fidan'a ‘'bu nasıl olur dedim başbakanın haberi yok, cumhurbaşkanın haberi yok, çünkü siz başbakana bağlı, başbakana karşı sorumlusunuz, bunun cevabını veremedi'' diyor. Binali Yıldırım gazetecilerin girmeseydik dediğiniz herhangi bir proje oldu mu sorusuna ‘'hoşuma gitmeyen proje 15 Temmuz'' Proje…!

Gerçeklerin er veya geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.

‘'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' Mustafa Kemal Atatürk.

 


Bu yazı 311 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans