ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

19.07.2022

MİLLİ KUVVETLER CADDESİNE BACADAN GİRİLMELİYDİ

YazıYorum (Mete Kozdağ)

 

      Milli Kuvvetler Caddesi, 1912 yılında tren garının açılmasından sonra gelişmiş ve Balıkesir'in en önemli yaya ve araç yoludur.

      Belediye tarafından 1913 yılında, İstasyon Caddesi'nin (bugünkü Milli Kuvvetler Caddesi) açılması için pek çok istimlak gerçekleştirilmiştir.

      Milli Kuvvetler Caddesindeki trafiğe, alternatif bir güzergah bulunamadığı için yayalaştırılması, hayata geçirilemedi.

      Milli Kuvvetler Caddesinde dün başlayan yol çalışmasında da görüldü ki araç trafiği için bu yol, mecburi istikamettir.

      Tek çözüm, trafiğin yer altına alınmasıdır. Gülüyorsunuz ve ‘kimse yapamaz' diyorsunuz.

      Şehrin en büyük başkanı da aynı fikirde olduğu için ekiplerini, caddenin üzerindeki araç yolunda, çalıştırmaya başlatmış.

      Aslında, Milli Kuvvetler Caddesine bacadan girilmeliydi.

      Caddenin en yüksek binasına çıkıp etrafa bakıldığında ilk önce ‘bana yardım edin' diyen bacaları göreceğiz. Sonrasında, boyası dökülmüş dış cepheler, iş yerini kapatan veya taşınmış olan meslek sahiplerinin bıraktığı paslanmış levhalar, betonları dökülmüş ve demirleri ortaya çıkmış balkonlar, yağmur olukları, klimalar, borular, kablolar, devamını size bırakıyorum.

      Milli Kuvvetler Caddesinin bakım, onarım ve yenilenmesi, bacalardan başlanmalı ve aşağıya, yola doğru inilmeli.

      8 Ocak 2021 tarihinde yani geçen yıl, tabela kirliği için alınan bir karar var ...,

      Şehrimizin Kent Konseyi, reklam tabela ve totemleri ile yer ve yön tabelalarının neden olduğu görüntü kirliliğini masaya yatırdı. Vatandaşlarla birebir görüşmeler yaparak, görüntü kirliliğine dair bir rapor hazırladı. Meydanlarının ve tarihi dokuların kimliğine gölge düşüren ve herhangi bir standardı olmayan tabela kirliliklerini tespit eden kent konseyi, düzensiz tabela uygulamalarının şehrin kimliğine ve dokusuna uygun bir şekilde iyileştirilmesine yönelik tavsiye kararı aldı. Kent Konseyinin tavsiye kararı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Oy birliğiyle alınan meclis kararının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllardır çözülmeyi bekleyen sorunlardan biri olan reklam tabelaları, totemler ve yer yön panolarının neden olduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak çalışmaları; sivil toplum kuruluşları, dernek, oda ve vatandaşların iş birliğinde, katılımcı bir anlayış ile yürütecekti.

      Bu kararın, kararlılıkla uygulanması yani rol model veya iyi örnek olmak için kent konseyi ve meclis üyelerinin iş yerlerinden, başlanması gerekiyordu.

      Böyle yapılmadı ve başarı oranı 0'da kaldı.

      Şehrimizin kent konseyi...! Ne oldu tabela kirliliği işi? Aradan kocaman 18 ay geçmiş.

      Son cümlem, Milli Kuvvetler Caddesinin araç yoluna asfalt atılacağına göre; bolca hız kesici kasis ve yolun kenarlarına da bariyer konulması, unutulmamalı.   

     Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.       

 

 


Bu yazı 316 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans