ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

20.07.2022

KEMAL KILIÇDAROĞLU BALIKESİR’E GELİYOR

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Temmuz Pazar günü Balıkesir'imize geliyor. Hoş gelişleri olsun. Uğur getirsin dilerim.

     Çünkü O, demokrasi istiyor. Tek adam rejimi değil, parlamenter demokrasi talep ediyor. Bu nedenle yapılacak mitinge katılacağım ve kendilerini dinleyeceğim. Herkesin de katılmasını öneriyorum. 

     Çünkü O, şu anda siyaset ortamında sözüne güven duyulacak politikacıların en başında yer almaktadır. Duyulan güven sayesinde, altı parti bir arada muhalefet bloğunu oluşturmuştur.

     Çünkü O, ezilenlerin, yoksulların, mağdurların hakkını savunmak için siyaset yapıyor. Hak, hukuk, adalet için 420 kilometrelik Ankara'dan İstanbul'a 25 günde yürüyerek adaletsizliklere dikkat çekmeye çalıştı.

     Çünkü O, devlet bürokrasisinde dürüst bir hizmet sürecinden sonra, siyaset alanında yalan söylememeyi ilke edinmiş, halkı kandırmayan bir kişilik sergiliyor.

     Çünkü O, parti içi demokrasiyi çok iyi işleten bir liderdir.


     Sayın Kılıçdaroğlu, ekonomist, maliyeci, üst düzey kamu yöneticiliği yapmış olduğu halde kendini sadece şöyle tanımlıyor. ‘'Ben devletin bütün kademelerinde görev yapmış, devlette, işlerin nasıl yürütüleceğini bilen birisiyim.'' Diyerek işin ehli olduğunu belirtiyor.

     Devlet kademelerinde, Maliye Bakanlığı'nda hesap uzmanı, Gelirler Genel Müdürlüğü'nde daire başkanı ve genel müdür yardımcısı, Bağ*Kur Genel Müdürü, Sosyal Sigortalar Genel Müdürü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşar yardımcılığı, Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi, İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Ekonomik Trend Dergisi tarafından  ‘'Yılın bürokratı'' ödülünü aldı.

     Basılı üç kitabı var. Değişik gazete ve dergilerde pek çok yazısı çıktı.

     Halen CHP Genel Başkanı'dır.

                                                ***

     Bu bir övgü yazısı değildir. Göze girmek ve bir yerlere gelebilmek gibi bir beklentisi olmayan benim kişisel görüşlerimdir.

                                                ***

     Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Sosyal Sigorta Kurumu (SSK) genel müdürü olduğu süreçte kurumu zarara uğrattığı gerekçesi ile suçlanmaktadır.

     SSK kar amaçlı bir kuruluş değildir. Yasası TBMM tarafından yapılmıştır. Çalışanın nasıl emekli olacağı bu yasada belirtilmiştir. Genel Müdür'ün keyfi uygulamaları söz konusu değildir. O dönemlerde 45-48 yaşında emekli olunuyordu. Bugün daha çok prim ödeyip daha ileri yaşlarda  (65 yaş) emekli olunuyor. Bugün Sosyal Güvenlik Kurumu kar mı ediyor? Bu mesnetsiz bir suçlamadır.

     Efendim şu kadar seçim kaybetti, hala başta duracak mı?  Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Falan kişi gelecek ve hemen seçimi kazanacak, yok böyle bir şey. 

     Bu koşullarda kim gelirse gelsin, Hz. Ömer gelse seçimi kazanamaz. Çünkü bilmem ne kadar televizyon ve radyo kanalı, bilmem ne kadar gazete ve dergi, bilmem ne kadar tarikat ve cemaat ve en önemlisi büyük sermaye sahibi zenginler, kapitalistler tarafından desteklenen sağcı partilere karşı seçim kazanmak, çok bilinçli ve örgütlü emekçi halk kesimi olmasını gerektiriyor. Ülke ve dünya koşullarının da uygun olması gerekiyor. Ayrıca emperyalist ülkeler de en kullanılabilir partilere destek verirler.

     Neden sadece genel başkan suçlansın. Herkes üzerine düşen görevi tam anlamıyla yapıyor mu? Seçimlerde sandıkların başını beklemek, oy sayımına geçildiğinde oy verdiğimiz sandığın başına gidip sayımda gönüllü gözlemcilik yapıyor muyuz?

     Ülkemiz insanının içinde Türk- Kürt, Alevi –Sünni, Müslüman –Hıristiyan seçme ve seçilme hakkı olan insanlar var. Kimse bu etnik , dinsel farklılıkları kişisel tercihle belirlemedi. ‘'Alevi olana oy vermem!'' diyenlere bir çift sözüm var. Hırsız ve yalancı olmasın da, vatanın birliği ve bütünlüğünü savunsun da, hak ve adaleti sağlasın da hangi guruptan olursa olsun, fark etmez.

                                                    ***

     Son anayasa değişikliği referandumu öncesi ‘'koalisyonlardan'' yakınan AKP yöneticileri, değişiklik sonrası ülkeyi ‘'ittifaklara'' mecbur bıraktılar. Şu anda biri iktidardaki ‘' cumhur ittifakı ‘' biri de muhalefet gurubu ‘' millet ittifakı ‘' var. Başka ittifaklar da olur mu bilmiyorum.

     Yirmi yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı şimdi halka ‘'biraz daha sabır'' diyor sıkılmadan. Bir yıl öncesi bile dolar 17-18 lira olacak, benzin-mazot 25 lira olacak denseydi kimse inanmazdı. Ama oldu. Hayat son derece pahalılaştı. Halkımız büyük sıkıntı çekiyor. Dört yıllık ‘' Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi''nin başarısı ortada.

     Şartlar oluştu. Değişimin gerekli olduğunu herkes görüyor.

     Millet İttifakı'nın oluşmasına öncülük eden, ittifakın en büyük partisi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmalıdır. Adaylığı en uygun zamanda ilan edilmelidir.

     Hem devletin işleyişini iyi bilen, hem tek adam rejiminden meclis hükümeti sistemini geçilmesini isteyen, hem arkasında büyük bir parlamento gurubu bulunan Sayın Kılıçdaroğlu, var olan olumsuzluklarla mücadele edebilir.

     Başkasıyla olmaz. Kılıçdaroğlu bunu hak etti. 

      Balıkesir'e hoş gelişler ola Kemal Kılıçdaroğlu ………


Bu yazı 378 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans