ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

21.07.2022

Kim Bandırmalı, kim değil?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin temmuz ayı birinci toplantısında, Bandırma'nın “Eski Askeriye” bölgesinin proje değişikliği ile imara açılması yaşanan tartışmaları sizlere haber ve yorum olarak dile getirmeye çalışmıştım.

Konuyu bugün de sürdürmek istiyorum.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz konusu toplantıda, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun'a tepeden bakarak ve küçümseyerek, “Kurban Bayramı boyunca sen dahil, tüm belediye personelin izinliydi. Böyle iş olmaz. İşini adam gibi yap! Seni siyaseten ezmek istemiyorum!” deme talihsizliğini gösterdi.

Yeri geldiğinde gazeteci olarak biz de Başkan Tosun'u, çeşitli konularda yapıcı olmak üzere eleştiriyoruz ama ona hiçbir zaman “İşini adam gibi yap!” şeklinde bir hakarette bulunmayız. Buna hakkımız da yoktur. Çünkü Tolga Tosun da, Bandırma'nın çocuğudur ve Bandırma için çaba harcamaktadır. Onu veya Bandırma'nın bir başka belediye başkanını, yıllardan beri Bandırma'ya çivi bile çakmayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ve başkanlarına ezdirmeyiz.

Keşke Tolga Bey, Yücel Bey'in kendisine yönelik hakarete varan sözleri nedeniyle “Beni Bandırma halkı seçti. Sen beni yargılama hakkına sahip değilsin” diyerek tepki gösterip, toplantıyı, kendisiyle birlikte hareket eden “Millet İttifakı” üyeleriyle terk edebilseydi, çok iyi olurdu.

Söz konusu toplantıda, “Bandırma Demokrasi Platformu” dönem sözcüsü ve Eğitim Sen Bandırma Temsilcisi Erdal Doğru ve Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat'a söz veren Yücel Bey, ne gereği varsa onların Bandırmalı olup olmadıklarını da sorguladı. Daha sonra da, “Eski Askeriye” yeri hakkında, “Bu konuda konuşacak Bandırmalı yok mu?” dedi. Ama işin en ilginç yanı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın, lise öğreniminin bir yılını Bandırma'da okuyup, askerliğini de Bandırma'da yaptığını belirterek, “Ben Bandırmalıyım!” demesiydi.

Bandırma'da, sadece iki yıl kadar bulunan Yücel Bey Bandırmalı(!) ama 20 yıldır Bandırma'da yaşayan Erdal Doğru ve uzun süredir burada oturan Serdar Polat Bandırmalı değil, öyle mi?

İnsanların doğdukları yer kadar doydukları yerin önemli olduğu gerçeği ortadayken, bu konuyu böylesine dejenere etmek yakışık alır mı?

Yücel Yılmaz, genelde sakin bir kişiliğe sahip olmasına, çevresine sevgi ve saygıyla yaklaşmaya özen göstermesine karşın zaman zaman Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantılarında siyasi atmosfere teslim olarak, böylesine kırıcı ve incitici olabiliyor. Sanırım, son toplantıdaki bu öfkeli tavrı konusunda özeleştirisini yapmıştır.

Kısacası, göreve geldiği ilk günlerde, parti ayırımı yapmadan, Balıkesir ilini 20 belediye başkanı ile birlikte, ortak akılla, “şiir gibi” yöneteceği sözünü unutan Yılmaz, ne yazık ki, parti siyasetine teslim oldu.

Örnek mi? Başta Marmara olmak üzere AKP'li belediyelere hizmet yağdıran, bu belediyelere limanları veya Büyükşehir'in mülklerini kullanma hakkını tanıyan Yılmaz, Bandırma'ya ise sahil bandını yıllardır vermediği gibi, Bandırma'nın 1/5.000'lik planlarını da yıllardır yapmıyor ve kentin önünü açmıyor. Ama konu “Eski Askeriye”nin yerine çökmek olunca bu planlar o yer için hemen hazırlanıveriyor.

Yücel Bey, “Keser döner, sap döner. Gün gelir hesap döner…” atasözünü unutmasın!


Bu yazı 211 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans