ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

11.08.2022

KORKMAYANLAR YAPARKEN DİĞERLERİ DE İPTAL EDİYOR

YazıYorum (Mete Kozdağ)

 

 

  

        Uzun yıllardır adı; terörle, acıyla, yoksullukla, imkansızlıkla anılan Ağrı ilimizin, atanmışları, seçilmişleri ve şehrin diğer dinamikleri korkmadan, şahane bir festivale imza attı.

      Benzerlerine İstanbul gibi metropollerde tanık olunabilecek dev festivale, bölge insanı ve gençler akın etti. Doğubayazıt Stadyumu'nda 27 Temmuz günü gerçekleştirilen “Ağrı Dağı Müzik Festivali By Mr. Dosso Dossi” etkinliğinde, ünlü sanatçılar da sahne aldı.      

      30 bine yaklaşan insanın katıldığı festivalde; Xero Abbas, Çakal, Reckol, Yunus Agiri, Kurtuluş Kuş, Burak Bulut ve Tara Mamedova, sahne aldı.

      Ağrı ve çevre illerden gelenlerin coşkuyla izlediği konserler, sanatçıların performanslarının yanı sıra göz kamaştıran sahne gösterileriyle de iz bıraktı.

      Etkinliğin sponsoru, Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan; DJ setinin başına geçerek, geceye renk katan isimlerden oldu. Eraslan, geceye dair görüntüleri paylaştığı Twitter mesajında "Müzik birleştirir" ifadesini kullandı.

     Burhaniye, Balıkesir'in Ege Denizi kıyısında bulunan bir ilçesidir. Kuzey Ege olarak tanımlanan bölge coğrafyası içindedir. Ağırlıklı olarak zeytinyağı üretimine yönelik zeytincilik ve iç turizm merkezidir. Çanakkale-İzmir Karayolu, ilçe merkezinden geçer.

      Yüzlerce yıllık geçmişiyle bilinen Burhaniye, Balıkesir'in kültür ve sanat ilçelerinden biridir. Tarihi yapıların bulunduğu ilçede, farklı medeniyetlere ait eserler de yer almakta.

      Antik kentleriyle de bilinen ilçenin ziyaretçi, oldukça fazladır. Müzelerden tarihi alanlara, kültür evlerinden doğal alanlarına kadar ziyaret edilen ilçe turistlerin ilgisini çekmekte.

      Burhaniye ilçesinde 2014'den bu yana “Zeytinli Rock Festivali“ yapılıyordu.

      6 yıldır korkmadan yapılan festivalin, bu yıl yapılacak 7'ncisi, iptal edildi.

      Organizasyon şirketinin Burhaniye Kaymakamlığı'na 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde planlanan Zeytinli Rock Festivali için yaptığı başvuru uygun görülmedi ve iptal edildi. Kaymakamlığın organizasyon şirketine gönderdiği resmi yazıda şöyle denildi; “Milyon Yapım Organizasyon Firması olarak 17-21 Ağustos tarihlerinde İlçemiz Ali Çetinkaya Mahallesi 2554. Caddesi No: 41 adresinde bulunan alanda düzenlemeyi planladığınız, Zeytinli Rock Festivali talebiniz, daha önceki yıllarda yakın bölgede düzenlediğiniz Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikayet ve yakınmalar göz önüne alınarak; kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir".

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.       

 


Bu yazı 294 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans