ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

12.08.2022

2 ŞAMİL + 1 DEFNE = DOĞRUYU SÖYLEMEKTE

YazıYorum (Mete Kozdağ)

 

 

  

      Başlığı, farklı bir matematiksel eşitlikle yazmak istedim.

      Bu başlığı yazıya dökersek ‘'iki Şamil, artı bir Defne, eşittir; doğruyu söylemekte‘' şeklinde söyleriz.

      Şamil Sam, Dünya kıtalar arası ağır sıklet boks şampiyonu oldu veBoğazın Boğası' lakabıyla tanındı. Yaptığı 35 maçın 31'ini kazandı. Bu galibiyetlerden 16'sını nakavtla elde etti ve altın kemerini, iki maç boyunca korudu. Karaciğer yetmezliği nedeniyle 30 Ekim 2015'te hayatını kaybetti.

      Son röportajında "Profesyonel Boks acı bir iştir. Profesyonelliğe giriyorsanız, derece yapıp, şampiyonluklar elde edip o arenaya gitmelisiniz. Olimpiyat ve dünya şampiyonlarına devletin sağladığı olanaklardan yararlanamıyorum. Kanuni yönden hakkım olduğu halde bu madalyayı bize layık göremediler veya göremediler, 3 seneden fazla oldu bütün evraklarını tamamladım" şeklinde konuşmuştu.

      Şamil Tayyar, gazeteci, yazar ve eski milletvekili diyor ki “İsteyen istediği partiye geçebilir, nihai karar millete aittir. Lakin, bir vekil partisinden ayrılıyorsa vekilliği bırakmalıdır. Zira, oylar seçildiği partiye emanettir. Partiler ise gidene hain deyip geleni kutsallaştırırsa sivil siyaset zarar görür, güven azalır. Naçizane…”

      Defne Yalnız, tiyatro ve sinema sanatçısı. Katıldığı bir TV programında her şeyi çalışarak kazandığını ve hiçbir erkeğin parasını yemediğini söyleyerek "Parmağıma hiç fuhuş yüzüğü takmadım, bunun da onurunu ve rahatlığını yaşıyorum" dedi.

      Özellikle Anadolu'da ''Doğru Söze Ne Hacet'' şeklindeki kullanım, oldukça yaygındır. ''Hacet'' sözcüğü, ihtiyaç ve gereklilik anlamına geldiği için, bu söz ''Doğru sözün üstüne bir şey söylemeye gerek var mı?'' demektir.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.       

 


Bu yazı 331 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans