ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

20.08.2022

UKRAYNA VE RUSYA ARASINDAN İKİNCİ KIBRIS ÇIKAR MI?

YazıYorum   (METE KOZDAĞ)   


4 gün sonra 24 Ağustos 2021'de Rusya ve Ukrayna savaşının 181'inci gününe girilmiş olacak.

      4 gün sonra 24 Ağustos 2021'de Rusya ve Ukrayna savaşı 6'ncı ayını geride bırakmış olacak.

      Ukrayna ve Rusya arasından ikinci Kıbrıs çıkar mı?

      Rusya-Ukrayna savaşının tüm hızıyla devam etmesi ve iki ülke arasında yapılan müzakerelerden, ateşkes adına herhangi bir sonuç çıkmaması Batılı ülkelerin Ukrayna'ya olan desteğini artırıyor.

      Özellikle İngiltere, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin Ukrayna'yı devam eden savaşta hem silah hem de mühimmat olarak desteklemesi, direnişin sürdürülebilirliğini sağlıyor.

      Silah ve mühimmat desteğinin yanı sıra NATO ile ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler, Ukrayna'yı askeri harekat konusunda destekliyor.

      Fakat Almanya merkezli Die Welt yayın organı; Alman hükümetinin, Ukrayna'nın son aylardaki 155mm PzH2000 Obüsü ve Mars II ÇNRA sistemleri tedariki taleplerini engellediğini açıkladı.

      Bu arada ‘Kuzey Yarımküreyi' korkutan, Zaporojye Nükleer Elektrik Santralinin saldırıya uğraması ihtimali, geçici ateşkes önerisinin kabul edilebileceği ihtimalini kuvvetlendirdi.

      Türkiye, Ukrayna'nın; savaşta tahrip olan tüm alt ve üst yapının yeniden inşasının Türkiye tarafından yapılması konusunda anlaştı. Bu husus, Rusya-Ukrayna arasında bir ateşkes olabileceğini gösteriyor. Yoksa savaşa devam eden Ukrayna, böyle bir anlaşma yapar mı?

      48 yıl önce 14-15 Ağustos günlerinde Kıbrıs'da ilan edilen ateşkesin bir benzerine imza atılarak, Ukrayna ve Rusya arasından ikinci Kıbrıs çıkar mı?

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.       

 

 

 


Bu yazı 272 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans