ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

21.08.2022

‘BENİM BERBERİM, KUAFÖRÜM VE GÜZELLİK SALONUM’ TARTIŞMA GÖTÜRMEZ BİR GERÇEKTİR.

YazıYorum (METE KOZDAĞ)


122
meslek odasını ve yaklaşık 83 bin meslek mensubunu temsil eden Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonunun talebi üzerine, esnaf ve tacirlerin tamamını temsil eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) uygun görüşlerini de alarak 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının, haftanın bir günü kapalı olmasına karar verildi. 

      Bu karar alınırken; söz, nişan, kına, nikah, düğün, sünnet, diploma-mezuniyet töreni, vb. yapacakların fikirleri de alındı mı?     

      Bu karar alınırken; düğün salonu ve benzer işletme sahiplerinin de fikirleri alındı mı?

      En önemlisi, bu karar alınırken kızların, annelerin, halaların, teyzelerin de fikirleri alındı mı?

      Düşünelim! 01 Ekim günü için düğün tarihi alan aileler, o gün için kuaför arayacaklar ama tanıdıkları ve güvendikleri kuaförleri o gün kapalı!  

      Duydum sizi! ‘'Düğün için anlaşılan kuaför, ilgili makamdan izin alıyor'' diyorsunuz. 

      Aynı güne denk gelen sayısız söz, nişan, kına, nikah, düğün, sünnet, diploma-mezuniyet töreni, vb. ve o gün için anlaşılan sayısız berber, kuaför ve güzellik salonu mu olacak? 

      Haftanın bir gününün kapalı olmasıyla; çalışanların dinlenmesi, sosyalleşmesi ve bu sayede zihin ve beden sağlıklarının korunmasına, motivasyon, performans ve hizmet kalitesinin artmasına ve daha da önemlisi aile bağları ile toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmış.

      İyi de 2 ve daha fazla kişinin çalıştığı berber, kuaför ve güzellik salonları, yukarıda yazılı amaç için zaten tatil günü belirliyor.

      Tek kişi yani hem patron hem çalışan olanlar da kendi durumlarına göre hareket ediyor.

      Ayrıca kapatma kararı, herhangi bir ayrım gözetmeksizin; tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacağından, haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramaları da engelleyecekmiş.

      Söz, nişan, kına, nikah, düğün, sünnet, diploma-mezuniyet töreni, vb. yapacak olan insanımız çok hassastır ve kendi berberine, kuaförüne ve güzellik salonuna gitmek ister.

      ‘Haftanın bir günü kapalı olma' kararının işlerliği tartışılır ama ‘benim berberim, benim kuaförüm ve benim güzellik salonum' tartışma götürmez bir gerçektir.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.       

 

 

 


Bu yazı 343 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans