ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

27.08.2022

Kılkışlı, 10 yılın hesabını vermeli

Bandırma Ticaret Odası genel kurulu yaklaşıyor. Başkan ve yönetim kurulu, meclis üye adayları ortaya çıkıyor. Bu konuda kararı elbette ki Oda üyeleri verecek. Bize düşen görev, yeni seçilecek başkan ve yönetim kurulunun, Bandırma için yararlı hizmetler üretip üretmeyeceğini, kamu adına görev yapan gazeteciler olarak yakından izlemektir.

BAŞKANLAR HESAP VERMELİ

Ancak bu konuda elbette ki değerlendirmelerimiz var.

Mehmet Kılkışlı, 10 yıldan beri Bandırma Ticaret Odası Başkanlığı koltuğunda oturuyor. Şimdi “Artık aday olmayacağım” diyor. Ama biliyoruz ki, eğer Oda üyelerinden gerekli desteği alacağını düşünseydi, koltuğu bırakmaz, yine aday olurdu. Ancak kişisel tutumu ve egolarından kaynaklanan hataları nedeniyle başta birlikte yola çıktığı arkadaşları olmak üzere çok kişiyi darıltıp, kendinden koparttı.

Sivil toplum kuruluşları başkanlarının, “Artık aday değilim” diye köşelerine çekilmeleri yetmez. Yok öyle kaçıp kurtulmak! Görevlerinden ayrılırken, kamuoyuna mutlaka gerçekleştirip gerçekleştiremedikleri hizmet ve çalışmalar hakkında ayrıntılı şekilde hesap vermeleri gerekir. Bu şeffaf olmanın gereğidir.

Örneğin bana göre, Bandırma Ticaret Odası tarihinin en başarısız ve etkisiz başkanı olan Mehmet Kılkışlı da 10 yıllık görev süresinin hesabını vermeli. Bu 10 yıl içinde Oda'nın bütçesi neydi? Bildiğimiz kadarıyla Oda'ya üyelerden gelen aidatlar büyük tutarlarda bulunuyor. Bu paralar nerelere harcandı? Bunları Oda üyelerinin kalem kalem öğrenmeleri gerekiyor.

Kılkışlı'nın, böyle bir açıklama yapacağını pek tahmin etmesem de kamuoyu adına beklediğimi belirtiyorum.

Odayı yerel seçimde siyasete karıştırarak, CHP adına belediye meclisine üyeler sokan Kılkışlı, bu arada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerini de hep sağlam tutmaya çalıştı. Ne olur, ne olmaz!

Onun döneminde Bandırma Ticaret Odası, “Bandırma Organize Sanayi Bölgesi” yönetim kurulundan da çıkarıldı.

Bandırma'nın nefes aldığı “Sevgi Yolu”na, sanki çok gerekliymiş gibi 11 katlı, “güneşi çalan” Oda binası dikildi.

Bölgemizdeki arkeolojik kazılara en küçük bir destek verilmedi.

Bandırma'nın sorunlarının çözümü konusunda en küçük bir çalışma bile yapılmadı.

Osman Kocaman'ın başkanlığı döneminde ağırlığı olan Oda, Kılkışlı döneminde “varlığı ile yokluğu belirsiz”, sanki üzerine “ölü toprağı” dökülmüş bir tabela sivil toplum kuruluşu durumuna dönüştürüldü.

Haydi Kılkışlı, 10 yıldır başkanlığını yaptığın Bandırma Ticaret Odası'nın harcama bütçelerini kamuoyuna açıkla da, şu olmayan hizmet ve çalışmalarını biz de öğrenelim.


Bu yazı 314 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans