ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

31.08.2022

Asım hocamı özleyeceğim

Halen sürmekte olan gazeteciliğim ve daha önceki yıllarda yaptığım Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğimin yanı sıra 30 yılı aşkın süre de, Balıkesir bölgesi futbol hakem gözlemciliği görevini yürüttüm. Gözlemcilikten, yaş sınırını doldurmam nedeniyle ayrıldım.

Sporun verdiği gerçek dostluk bir başka oluyor. Bu camiada çok iyi dostlar kazandım. Asım Karakaya da bunlardan biriydi.

Yıllar önce gözlemciliğini yaptığım eski hakem, emekli astsubay Asım Karakaya'yı bir kalp krizi sonucu kaybettik. Altınoluk'taki yazlığında vefat eden Karakaya ile çok iyi bir dostluğumuz vardı. 1953 doğumlu Karakaya, her çeşit sahtelikten uzak şekilde, tam bir beyefendiydi. Hiç kimseyi kırmazdı. Alçakgönüllü ve hep güler yüzlüydü. Spor camiasında çok sevilirdi. C klasmanında, 3. Lig maçlarında karşılaşma hakemi, B klasmanında ise yardımcı hakem olarak çok başarılı geçen hakemlik yaşamından ayrıldıktan sonra da camiadan hiç kopmadı. Balıkesir İl Futbol Hakem Kurulu'nda görevler aldı. Kurulda, “Hakem Atama Sorumlusu” olarak çalışırken, bölgede ve Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu C klasmanında gözlemcilik yaparken çok sayıda hakemin yetişmesini sağladı. 

Halen Merkez Hakem Kurulu'nda(MHK) yer alan, Balıkesir bölgesinin eski, başarılı üst klasman hakemlerinden Aytekin Durmaz'ın, hakemlere Balıkesir'de verdiği bir seminerde Asım Karakaya ile ilgili anlattığı şu anıyı anımsıyorum. Durmaz, seminer sırasında şunları anlatmıştı:

“Henüz genç bir hakemken, Asım Hocam'la, Balıkesir Körfez'de oynanan bir amatör maçı yönetmeye gitmiştik. Asım Hocam, maçın hakemiyken, ben ise yardımcısıydım. Hiç unutmuyorum. 2-2 biten maçta benim önümde atılan iki gol ofsayttı ve ben, heyecandan bayrağımı kaldıramamıştım. Maçtan sonra Balıkesir'e dönerken, suçluluk duygusu hissiyle ve çekinerek,‘Asım Hocam, önümde atılan iki gol de ofsayttı ve ben bayrağımı kaldıramadım' dedim. Asım Hocam, bana gülerek, ‘Olsun, bir dahaki maçta kaldırırsın' yanıtını verdi. Hakemlik yaşamımın başlarında, bu davranış bana büyük bir mutluluk ve güven vermişti. Asım hocamın bu davranışını ve verdiği anlamlı dersi hiç unutamam.”

Asım Karakaya hocamı gerçekten özleyeceğim. Toprağı bol olsun, ışıklar içinde uyusun.


Bu yazı 318 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans