ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

24.09.2022

Bak, Sedat Pekel!

SÖZCÜ Gazetesi Ankara temsilcisi ve yazarı Saygı Öztürk, “4. Bandırma Kitap Günleri” kapsamında, Bandırma cumhuriyet alanındaki söyleşisini tamamladıktan sonra izleyenlerin sorularını yanıtlıyor. Bu çeşit toplantılarda genellikle pek soru sormam ama konu gazetecilik olunca Öztürk'e bir soru sorma gereği duyuyorum. Mikrofonu elime aldığımda, henüz sözlerime başlamadan gözüm, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun'un yanında oturan eski belediye başkanı Sedat Pekel'e ilişiyor. Kendisi hakkında yaptığım eleştiriler nedeniyle demokratik anlayıştan uzak bir şekilde bana küsen Pekel, ben soru sormak üzereyken ellerini iki yanına açarak, “Bu da nereden çıktı?” dercesine Başkan Tosun'a bir hareket yapıyor. Başkan Tosun, sanıyorum Pekel'in yaşına hürmeten hiç sesini çıkarmıyor.

Sanki soru sormak için Pekel'den izin alacağız!

Bu çeşit etkinliklerde sanki hâlâ belediye başkanıymış gibi protokolden kopmayan, Belediye Başkanı Tolga Tosun'un yanından ayrılmayan Pekel'i, bu yazımda bir kez daha konu etmek zorundayım artık.

15 YILDA BANDIRMA'YA NE VERDİN?

Mesleği muhasebecilik olan Sedat Pekel, Bandırma'da iki dönem, yani 10 yıl belediye başkanlığı yaptı. Bir dönem de TBMM'de milletvekiliydi. Bu 15 yıllık süre içinde Sedat Pekel'in, Bandırma'ya kazandırdığı bir eser var mı? Şu hizmet, şu eser Sedat Pekel döneminde olmuştur diyebileceğimiz en küçük bir katkısı var da biz mi bilmiyoruz. Söylese de öğrensek!

Ama bildiğimiz bir şey şu: Pekel, Tolga Tosun'un belediye başkan adayı olarak gösterilmesinden önce sık sık Ankara'ya giderek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi, Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeleriyle temaslarda bulunup, nabız yokladı ama umduğunu bulamadı. Bu gerçeği en iyi bilenlerden biri de Belediye Başkanı Tolga Tosun'dur.

HÜSEYİN SARI VE SEDAT PEKEL

Sedat Pekel, koltuklardan düştükten sonra şaşırtıcı işlere yöneliyor. Hemen her yerde gereksiz konuşmalar yapıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi'nin son genel kurulunu da divan başkanı olarak berbat ederek, salonda büyük tepki almıştı. 

Son aylarda diline doladığı konulardan biri de, Erdek'in seçilmiş son belediye başkanı mimar Hüseyin Sarı hakkındaki iddiası. Sözüm ona, Hüseyin Sarı'nın başkan seçildiği son seçimden önce CHP Genel Merkezi, Erdek Belediye Başkan adaylığını Sedat Pekel'e teklif etmiş ama o kabul etmemiş! Bunları çok kişiye anlatıyor. Gerçek olup olmadığı belli değil! Ama kendini bu şekilde de gündeme getirmeye çalışarak, sanki üzerine vazifeymiş gibi Sarı'yı da eleştiriyor. Ama Pekel bu. Bakarsınız, inkâr eder. Ancak zamanında bana da söylemişti, “Hüseyin Sarı'nın yerine beni aday göstereceklerdi, ben istemedim” dediğini benim gibi çok kişi biliyor.

Bak, Sedat Pekel. 

Kendini hâlâ belediye başkanı olarak görmek istemen, köşene çekilmeyerek politikadan kopmamak için direnmen senin sorunun ama etkinliklerde soru soran kişilere üstelik protokol bölümünde el kol hareketi yapmaktan vazgeç. Hiç yakışmıyor.

Zaten çevreni de hemen hemen kaybettin. 

Senin için zor biliyorum ama partide artık bir ağabey gibi davranmaya çalış.

Başka yazılarda tekrar görüşeceğiz seninle…


Bu yazı 281 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans