ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

26.09.2022

Kuşun kanadındaki mutluluk

Bandırma yerel basınını her gün yakından izlemeye çalışıyorum. Beğendiğim kalemlerin yazılarını okumaya çalışıyorum. Tabii ki, Türkçe fakiri olup, düşünceden yoksun bulunan yazıları okuma zahmetine katlanmadığımı ve zamanımı boşuna harcamadığımı söylememe gerek yok.

Bandırmalı veya yöremizde yaşayanların kaleme aldıkları kitaplar da yayınlandığında, elimde hangi kitap bulunursa bulunsun, onu okumaya ara vererek, bu kitapları okumaya öncelik veriyorum. 

Geçtiğimiz günlerde sevgili kardeşim Can Emre'nin ilk kitabı olan “Sevda Kuşun Kanadında” kitabını da bir solukta okudum ve çok beğendim.

Yaşamın güzelliklerini, sevgiyi, dostlukları, toplumsal sorunları ve yaşamdan zevk almanın öneminin altını çizen, duygu yüklü bir kitap, “Sevda Kuşun Kanadında”…

“Hayat kısa, doyasıya yaşa!” diyor, Can Emre.

Deneme-öykü türleri arasındaki kitabında, “Zamanın, kaybedilmeyecek kadar değerli bir hazine” olduğunun altını da özellikle çizen Emre, “Kader, sizin belirlediğiniz bir çizgidir. Siz yazar ve çizersiniz.” derken, umutların hep taze tutulması gerektiğine de dikkati çekiyor. 

“Yarını olmayan hayatları yaşıyoruz, yani, ‘an'ı…” diyen Can Emre, sevginin, mutluluğu yaratan en büyük kaynak olduğunu da vurgulayarak, şöyle diyor:

“Sevginizi, yüreğinizi hep açık tutun. İçeriye güneş doğsun. Dalgalı denizlerden, siyah gecelerden, dar sokaklardan aydınlık sabahlara, güneşli günlere ve ferah bir geleceğe merhaba! Kapatmayın, açık kalsın evinizin ve yüreğinizin penceresi, bir ışık huzmesi girmesi için. Her şey güzel olsun. Mutlu olun. Bakarsınız, ummadığınız bir anda değişiverir her şey. Maviden yeşile, sarıdan kırmızıya, hatta gökkuşağına dönüverir yüreğiniz, belki de yeniden başlar filminiz. Kaderiniz güzel olsun. Kader, sizin belirlediğiniz çizgidir. Siz, yazar ve çizersiniz. Her şey gönlünüzce olsun!” 

Can Emre'yi kutluyor ve yeni kitaplarını beklediğimi belirtirken, “Sevda Kuşun Kanadında”yı okuyun, kendinizden çok şey bulacaksınız diyorum.

Yazıma, uluslararası bir üne sahip bulunan Bandırmalı şair Ayten Mutlu'nun, “Sevi” isimli şiiriyle son veriyorum:

“sabah olur, uyanırsın yanımda

kuşlar kanatlarına sesini çizer

durur geceki yağmur

sokaklar güne iner


sen gülersin, gözlerine pazar yeri kurulur

bir çocuk annesini kaybeder

senin yüzünde bulur


konuşuruz, yolcular eve varır

yanar gemilerde bütün ışıklar

ay iner denizlere

çilingir sofraları kurar balıklar


yüzüne dokunurum, gözlerim dolar

dünyanın her yerinde

yeni bir şarkıya başlar kadınlar”


Bu yazı 284 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans