ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

16.10.2022

GIDAYA GİDEN YOL

YazıYorum (Mete Kozdağ)   

                        

      İnsanoğlu, gelinen noktada birlikte üretmeli ve birlikte tüketmeli.

      Devletler, milli tarım sonrasında ortak dünyasal üretime geçmeli.

      Ortak dünyasal üretimin; insan gücünün, para gücünün, teknolojik gücün ve toprak gücünün, gıdaya giden yol olması gerekiyor.

      Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor.

      Dünyadaki açlığı ve yoksulluğu ortadan kaldırmak için çalışan FAO, her yıl BM'nin belirlediği temalar ile iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkisi, günümüzde yaşanan ve önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacağı öngörülen besin yetersizliğine dikkat çekilmesini hedefliyor.

      Dünya Gıda Günü kapsamında her yıl açlık, açlıkla mücadele, yetersiz beslenme, kaynakların paylaşımı gündeme getiriliyor. İnsanoğlunun hayatını sürdürebilmesi için mecbur ihtiyaçlarından olan gıda için tarımsal üretimin önemine dikkat çekiliyor.

      Düzenlenen etkinlikler kapsamında, dünyadaki açlık problemlerine işaret edilerek, adaletsiz gıda paylaşımı, ülkeler ve gıda üretimi - tüketimi, yeterli ve dengeli beslenmenin önemi konuşuluyor.

      Dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, gıdaların üretimi-tüketimi ve satış noktalarındaki hijyenin sağlanması ile yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması, gıdaya giden yol için çok önemli.

      Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 2022 yılının Dünya Gıda Günü temasını “kimseyi arkada bırakma” (Leave NO ONE behind) olarak belirledi.

      Veriler, dünya genelinde milyonlarca insanın sağlıklı bir beslenme için yeterli ekonomik imkanlara sahip olmadığını, bu nedenle kötü beslenme riski yaşadıklarını gösteriyor.

      Gıdaya giden yol, hiç kimseyi aç bırakmamalıdır.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.          

   


Bu yazı 266 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans